Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı

Perde Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı için;


*3 adet tavuk but
*3 su bardağı tavuk suyu
*1 ,5 su bardağı pirinç
*1 su bardağı çiğ badem
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*Sıvıyağ

Hamuru için;


*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı yoğurt
*Aldığı kadar un

Fırın kabı için;


*Tereyağ veya margarin
*Badem

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Tavuk butları haşlayın Etini istenilen boyutta doğrayın Suyunu ayırın Bademleri sıcak suda bekletin Kabuklarını soyun Sıvıyağda bademleri kavurun Dolmalık fıstığı ilave edin Biraz kavrulunca diğer malzemeleri ekleyin ve biraz daha kavrulan pilava tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin Hamur malzemelerini karıştırın ve ele yapışmayan kıvamda hamur elde edin Fırın kabınızı yağlayın Bademleri dizin Buzdolabında 15 dk kadar bekletin Hamurunuzu ince açın Fırın kabına yerleştirin Pilavı içine koyun ve üzerini kapatın Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin Üzeri erken pişeceği için üst tarafı kızarınca yağlı kağıdı ıslatıp elinizde iyice sıkın Fırın kabını ıslak yağlı kağıt ile kapatın Sıcak olarak servis edin Bu ölçülerde bir büyük birde küçük borcam perde pilavı çıktı
 
858,506Konular
983,075Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt