Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı

Perde Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr tavuk göğsü
*3 su bardağı pirinç
*Kuş üzümü
*Çam fıstığı
*Badem
*Karabiber
*1 kuru soğan
*Margarin
*Tuz

Hamuru için;


*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Bir tutam karbonat
*Un

*
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Tavukları haşlayıp didikleyelim
Suyunu da pilav için ayıralım
Öncelikle soğanı kavurup ardından pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edelim ,sonra kuşüzümü badem ve fıstığı ekleyip kavuralım karabiberini ekleyip tavuk suyunu ilave edip pilavı pişirmeye bırakalım Piştikten sonra didiklediğimiz tavukları ekleyip karıştıralım daha sonra hamuru yapalım
Hamur için gerekli malzemeleri karıştıralım ve hamurumuzu oluşturalım hamuru iki eşit parçaya bölelim, daha sonra yapacağımız tepsi veya kalıba göre açalım ben kalıp kullandım o kalıbın altına margarin sürelim Margarin üzerine bademleri yerleştirelim ,daha sonra açtığımız hamuru üzerine bırakalım, daha sonra pilavı ekleyip açtığımız diğer hamuru üzerine kapatalım ,bu hamurun üzerine birazcık yağ sürüp fırına verelim Yarım saat piştikten sonra çıkartıp ters çevirelim ve sonra dilimleyip servis yapın Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt