iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tavuk göğsü
*3 su bardağı pirinç
*Kuş üzümü
*Çam fıstığı
*Badem
*Karabiber
*1 kuru soğan
*Margarin
*Tuz
Hamuru için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Bir tutam karbonat
*Un
*
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Tavukları haşlayıp didikleyelim
Suyunu da pilav için ayıralım
Öncelikle soğanı kavurup ardından pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edelim ,sonra kuşüzümü badem ve fıstığı ekleyip kavuralım karabiberini ekleyip tavuk suyunu ilave edip pilavı pişirmeye bırakalım Piştikten sonra didiklediğimiz tavukları ekleyip karıştıralım daha sonra hamuru yapalım
Hamur için gerekli malzemeleri karıştıralım ve hamurumuzu oluşturalım hamuru iki eşit parçaya bölelim, daha sonra yapacağımız tepsi veya kalıba göre açalım ben kalıp kullandım o kalıbın altına margarin sürelim Margarin üzerine bademleri yerleştirelim ,daha sonra açtığımız hamuru üzerine bırakalım, daha sonra pilavı ekleyip açtığımız diğer hamuru üzerine kapatalım ,bu hamurun üzerine birazcık yağ sürüp fırına verelim Yarım saat piştikten sonra çıkartıp ters çevirelim ve sonra dilimleyip servis yapın Afiyet olsun
*500 gr tavuk göğsü
*3 su bardağı pirinç
*Kuş üzümü
*Çam fıstığı
*Badem
*Karabiber
*1 kuru soğan
*Margarin
*Tuz
Hamuru için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Bir tutam karbonat
*Un
*
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Tavukları haşlayıp didikleyelim
Suyunu da pilav için ayıralım
Öncelikle soğanı kavurup ardından pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edelim ,sonra kuşüzümü badem ve fıstığı ekleyip kavuralım karabiberini ekleyip tavuk suyunu ilave edip pilavı pişirmeye bırakalım Piştikten sonra didiklediğimiz tavukları ekleyip karıştıralım daha sonra hamuru yapalım
Hamur için gerekli malzemeleri karıştıralım ve hamurumuzu oluşturalım hamuru iki eşit parçaya bölelim, daha sonra yapacağımız tepsi veya kalıba göre açalım ben kalıp kullandım o kalıbın altına margarin sürelim Margarin üzerine bademleri yerleştirelim ,daha sonra açtığımız hamuru üzerine bırakalım, daha sonra pilavı ekleyip açtığımız diğer hamuru üzerine kapatalım ,bu hamurun üzerine birazcık yağ sürüp fırına verelim Yarım saat piştikten sonra çıkartıp ters çevirelim ve sonra dilimleyip servis yapın Afiyet olsun