Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Perde Pilavı

Perde Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet kalçalı but
*2 su bardağı pirinç
*100 gr badem (Soyulması için bir gece önceden ıslatılacak)
*100 gr antep fıstığı(1 gece önce ıslatılacak )
*1 paket şam fıstığı
*Yarım paket pilavlık üzüm
*Tuz karabiber

Perdesinin hamuru için;


*1 yumurta
*4 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı su
*1 küçük kahve fincanı yağ
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Tereyağı

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
(Pilavımızı için badem ve antep fıstıklarını bir gece önce suda bekletelim Daha sonra kabuklarını soyalım )Öncelikle tavukları güzelce haşlayalım ve didikleyelim Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp badem antep ve çam fıstığını kavuralım Daha sonra yıkanmış pirincimizi de ilave edip güzelce kavuralım Daha sonra üzüm ve didiklenmiş tavuk etimizi de ilave edip 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edip hafif sulu pişirelim perdemiz için hamurumuzu yoğuralım Isıya dayanıklı bir kaseyi tereyağla yağlayıp bademlerle tabana süs oluşturalım Hamurumuzu açıp kaseye kenarları sarkacak şekilde yerleştirelim pilavımızı hamurun üstüne döküp 1 su bardağına yakın tavuk suyunu da üzerine gezdirip kenardan sarkan hamurları üstüne kaplayıp 200 derecede kızarana kadar pişirelim Ters çevirip servise hazır edelim Afiyetle yiyelim
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt