iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet kalçalı but
*2 su bardağı pirinç
*100 gr badem (Soyulması için bir gece önceden ıslatılacak)
*100 gr antep fıstığı(1 gece önce ıslatılacak )
*1 paket şam fıstığı
*Yarım paket pilavlık üzüm
*Tuz karabiber
Perdesinin hamuru için;
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı su
*1 küçük kahve fincanı yağ
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Tereyağı
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
(Pilavımızı için badem ve antep fıstıklarını bir gece önce suda bekletelim Daha sonra kabuklarını soyalım )Öncelikle tavukları güzelce haşlayalım ve didikleyelim Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp badem antep ve çam fıstığını kavuralım Daha sonra yıkanmış pirincimizi de ilave edip güzelce kavuralım Daha sonra üzüm ve didiklenmiş tavuk etimizi de ilave edip 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edip hafif sulu pişirelim perdemiz için hamurumuzu yoğuralım Isıya dayanıklı bir kaseyi tereyağla yağlayıp bademlerle tabana süs oluşturalım Hamurumuzu açıp kaseye kenarları sarkacak şekilde yerleştirelim pilavımızı hamurun üstüne döküp 1 su bardağına yakın tavuk suyunu da üzerine gezdirip kenardan sarkan hamurları üstüne kaplayıp 200 derecede kızarana kadar pişirelim Ters çevirip servise hazır edelim Afiyetle yiyelim
*2 adet kalçalı but
*2 su bardağı pirinç
*100 gr badem (Soyulması için bir gece önceden ıslatılacak)
*100 gr antep fıstığı(1 gece önce ıslatılacak )
*1 paket şam fıstığı
*Yarım paket pilavlık üzüm
*Tuz karabiber
Perdesinin hamuru için;
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı su
*1 küçük kahve fincanı yağ
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Tereyağı
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
(Pilavımızı için badem ve antep fıstıklarını bir gece önce suda bekletelim Daha sonra kabuklarını soyalım )Öncelikle tavukları güzelce haşlayalım ve didikleyelim Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp badem antep ve çam fıstığını kavuralım Daha sonra yıkanmış pirincimizi de ilave edip güzelce kavuralım Daha sonra üzüm ve didiklenmiş tavuk etimizi de ilave edip 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edip hafif sulu pişirelim perdemiz için hamurumuzu yoğuralım Isıya dayanıklı bir kaseyi tereyağla yağlayıp bademlerle tabana süs oluşturalım Hamurumuzu açıp kaseye kenarları sarkacak şekilde yerleştirelim pilavımızı hamurun üstüne döküp 1 su bardağına yakın tavuk suyunu da üzerine gezdirip kenardan sarkan hamurları üstüne kaplayıp 200 derecede kızarana kadar pişirelim Ters çevirip servise hazır edelim Afiyetle yiyelim