Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Perde Pilavı

Perde Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilav İçin:


*1*adet bütün tavuk
*1*yemek kaşığı tereyağı
*2 5*su bardağı baldo pirinç
*1*yarım demet dereotu
*1*tutam tarçın
*1*tutam yenibahar
*1*tutam tuz
*1*tutam karabiber
*3*su bardağı tavuk suyu

Hamur İçin:


*300*gram un
*2*adet yumurta
*1*yemek kaşığı yoğurt
*1*yemek kaşığı sıvı yağı
*3 yemek kaşığı su

Bademler İçin:


*2*yemek kaşığı tereyağı
*2*avuç badem
*1*avuç çam fıstığı
*1*tutam kırmızı toz biber

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Bir bütün tavuğu haşlayın Haşlamış olduğunuz tavuğu bir tabağa alıp derilerini sıyın ve göğüs ve but kısımlarını ayırın Tavuğun dilediğiniz kadarını ve istediğiniz yerini kullanabilirsiniz Ayırdığınız parçaları küçük dilimler halinde kesin ya da didikleyin Pilav tenceresinin içinde tereyağını eritin Yarım saat sıcak suda dinlendirilmiş 2, 5 su bardağı*pirinçi tencereye koyun ve yağda biraz kavurun İçine yenibaharı, tuz karabiberi ekleyip kavurmayı sürdürün İçine tavuk etlerini katıp karıştırın Tavuğu haşladığınız sudan 3 su bardağı pirinçe dökün Pilavı kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekmeye bırakın Pilav suyunu çekince altını kapatın, üzerine bir bez serip kapağını tekrar kapatarak demlenmeye bırakın Unu düz bir zemine dökün Ortasına elinizle çukur açın Bu çukura yumurtaları kırın Yoğurdu ve sıvı yağı da ekleyin ve elinizle yavaş yavaş karıştırın Tüm sıvılar unla birleştikten sonra suyu da ilave edin ve karıştırın Karışım bulamaç kıvamından hamur kıvamına gelince iki elinizle yaklaşık 15 dakika hamur kıvamına gelene kadar yoğurun Hamuru nemli bir beze sarıp dinlenmeye bırakın Hamur ne kadar çok dinlenirse o kadar elastik ve kullanımı kolay olacaktır Tereyağını tavada eritin Daha önceden sıcak suda dinlendirip kabuğunu soyduğunuz bademleri erimiş tereyağının içine atın Çam fıstıklarını ekleyin Hafif kahverengi renk alana kadar kavurun İçine toz biber ekleyin Kavrulunca ocaktan alın Fırına girebilecek çukurca bir kaba tereyağ yada sıvı yağ sürün Bademleri bu kaselere paylaştırın Düz bir zemine biraz un serpin Dinlendirdiğiniz hamurdan bir parça kesip bu zemin üzerinde merdane yardımıyla incecik ve kaseden biraz daha büyük olacak şekilde açın Açmış olduğunuz hamuru kasenin içine yayın Fazla kalan kenar kısımlarını dışarı sarkıtın Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın Bir miktar dereotunu ince kıyın ve pilava ekleyip karıştırın Pilavı içi hamurla kaplı kaselere paylaştırın Bastırarak düzeltin Hamurun dışta kalan fazla kısımlarını katlayarak pilavın üzerini kapatın Tüm kaselere aynı işlemi uygulayın 200 derecelik fırında 2025 dakika pişirin Servis ederken kaseyi tabağa ters çevirerek perde pilavını tabağa koyun
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt