iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane soğan
*2 bardak Pirinç
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*3 bardak tavuk suyu
*2 tane tavuk budu tuz karabİber
Hamur için
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Çay bardağı yoğurt
*1 Çay bardağı tavuk suyu
*1 tane yumurta
*1 Çay kaşığı kabartma tozu tuz aldığı kadar un
*Süslemek için badem
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Tavuk haşlanır soğan, pirinç kavrulur fıstık ilave edilip onunlada kavrulur tavuk suyu konur pişirilir En son üzüm tuz karabiber konur
Hamur verilen malzemelerle*yoğrulur yuvarlak borcam katı yağIa yağlanır bademler dizilir Hamur ikiye bölünüp açılır*bir tanesi konur üzerine Pilavın yarısı dökülür Tavuk araya konur kalan Pilav konur diğer hamur üzerine kapatılır 170 derece fırında 20 dk Pişirilir Afiyet olsun
*1 tane soğan
*2 bardak Pirinç
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*3 bardak tavuk suyu
*2 tane tavuk budu tuz karabİber
Hamur için
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Çay bardağı yoğurt
*1 Çay bardağı tavuk suyu
*1 tane yumurta
*1 Çay kaşığı kabartma tozu tuz aldığı kadar un
*Süslemek için badem
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Tavuk haşlanır soğan, pirinç kavrulur fıstık ilave edilip onunlada kavrulur tavuk suyu konur pişirilir En son üzüm tuz karabiber konur
Hamur verilen malzemelerle*yoğrulur yuvarlak borcam katı yağIa yağlanır bademler dizilir Hamur ikiye bölünüp açılır*bir tanesi konur üzerine Pilavın yarısı dökülür Tavuk araya konur kalan Pilav konur diğer hamur üzerine kapatılır 170 derece fırında 20 dk Pişirilir Afiyet olsun