iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet but tavuk
*1 buçuk su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kuş üzümü
*badem
*Çam fıstığı
*Karabiber, tuz
Hamuru için;
*2 adet yumurta
*Yarım paket margarin
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı 2 adet yumurtanuzu çırpın Üzerine margarin, kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun Üzerine yavaş yavaş un koyup kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurup üzerine bez örtüp dinlendirin
Bademlerinizi sıcak suya koyup kolayca soyulması için bekletin Derin bir tencereye tavuk butlarınızı yıkayıp üzerini su geçecek kadar koyup tuz serpip pişirin
Pirinçinizi ayıkladıktan sonra tuzlu suda bekletin, tavuklarınız haşlanana kadar
Pişen tavuklarınızı suyunu dökmeden bir tabağa alın ve küp küp doğrayın
Bir tencereye sıvıyağınızı koyup pirincinizi yıkayıp biraz kızartın Üzerine kuş üzümü, çam fıstığınızı baharatlarınızı koyup karıştırın, biraz kızarttıktan sonra tavuklarınızı da koyup karıştırıp tavuk suyunuzu koyun tuzu eksikse tuzda ilave edin Ve pişirmeye bırakın
Kek kalıbınızı hazırlayın, biraz margarinle etrafını yağlayın ve soyduğunuz bademleri istediğiniz şekilde dizin Ve hamurunuzu bir büyük bir küçük bezeye ayırın İkisini de incecik açın oklava ve merdane yardımıyla Kek kalıbınıza güzel bir şekilde kaplayın, içine tüm pirinç harcınızı koyun küçük beze hamurunuzu da üstünü kapatacak şekilde koyun ve önceden ısıtılmış fırınınızda nar gibi kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
*2 adet but tavuk
*1 buçuk su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kuş üzümü
*badem
*Çam fıstığı
*Karabiber, tuz
Hamuru için;
*2 adet yumurta
*Yarım paket margarin
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı 2 adet yumurtanuzu çırpın Üzerine margarin, kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun Üzerine yavaş yavaş un koyup kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurup üzerine bez örtüp dinlendirin
Bademlerinizi sıcak suya koyup kolayca soyulması için bekletin Derin bir tencereye tavuk butlarınızı yıkayıp üzerini su geçecek kadar koyup tuz serpip pişirin
Pirinçinizi ayıkladıktan sonra tuzlu suda bekletin, tavuklarınız haşlanana kadar
Pişen tavuklarınızı suyunu dökmeden bir tabağa alın ve küp küp doğrayın
Bir tencereye sıvıyağınızı koyup pirincinizi yıkayıp biraz kızartın Üzerine kuş üzümü, çam fıstığınızı baharatlarınızı koyup karıştırın, biraz kızarttıktan sonra tavuklarınızı da koyup karıştırıp tavuk suyunuzu koyun tuzu eksikse tuzda ilave edin Ve pişirmeye bırakın
Kek kalıbınızı hazırlayın, biraz margarinle etrafını yağlayın ve soyduğunuz bademleri istediğiniz şekilde dizin Ve hamurunuzu bir büyük bir küçük bezeye ayırın İkisini de incecik açın oklava ve merdane yardımıyla Kek kalıbınıza güzel bir şekilde kaplayın, içine tüm pirinç harcınızı koyun küçük beze hamurunuzu da üstünü kapatacak şekilde koyun ve önceden ısıtılmış fırınınızda nar gibi kızarana kadar pişirin Afiyet olsun