Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı

Perde Pilavı
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
perde-pilavi.jpg

Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 4 kahve fincanı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 turk kahvesi fincanı kuş uzumu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 8 kahve fincanı su
Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pilavı için su hariç tüm malzemeyi tavaya alıp kavuralım .
  2. Akabinde kaynamış suyuda ek edelim.
  3. Bence pilavın olmazsa olmazı tavuk bulyon onun için ben bir paket koydum sonra kısık ateşte pilav tamamiyle suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Hamurun tüm gereçlerini kaba alalım ve unu yavaş yavaş ek edelim unun ölçüsü değişebilir onun için dikkatli ekleyin zira benim yumurtalarım büyük boydu.
  5. Hamurun yarısını açalım ve margarinle güzelce yağlamış olduğumuz kek kalıbına yerleştirelim.
  6. İçine pilavın tamamını koyalım bana kalan yarım hamurun yarısı pilavının üzerini örtmek için yetti kalanını da diğer tanımlarda kullanmak için buzluğa ayırdım.
  7. İnce açtığım hamuruda pilavın üstüne örttükten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  8. Servis tabağına aykırı çevirdiğimiz perde pilavımız servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun????????????.
 
858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt