Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 4 kahve fincanı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 turk kahvesi fincanı kuş uzumu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 8 kahve fincanı su
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pilavı için su hariç tüm malzemeyi tavaya alıp kavuralım .
- Akabinde kaynamış suyuda ek edelim.
- Bence pilavın olmazsa olmazı tavuk bulyon onun için ben bir paket koydum sonra kısık ateşte pilav tamamiyle suyunu çekene kadar pişirelim.
- Hamurun tüm gereçlerini kaba alalım ve unu yavaş yavaş ek edelim unun ölçüsü değişebilir onun için dikkatli ekleyin zira benim yumurtalarım büyük boydu.
- Hamurun yarısını açalım ve margarinle güzelce yağlamış olduğumuz kek kalıbına yerleştirelim.
- İçine pilavın tamamını koyalım bana kalan yarım hamurun yarısı pilavının üzerini örtmek için yetti kalanını da diğer tanımlarda kullanmak için buzluğa ayırdım.
- İnce açtığım hamuruda pilavın üstüne örttükten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Servis tabağına aykırı çevirdiğimiz perde pilavımız servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.