Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavım

Perde Pilavım

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perde Pilavım Tarifi İçin Malzemeler Pilavı için;


*2 su bardağı pirinç
*300 gram tavuk göğsü
*4 yemek kaşığı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Karabiber, yedi türlü
*3 su bardağı su ve tuz

Hamuru için;


*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*3 veya 4 su bardağı un ve
*1 çay kaşığı kabartma tozu

Kalıba dizmek için;


*1 çay bardağı badem

Kalıbı yağlamak için;


*1 yemek kaşığı margarin

Perde Pilavım Tarifi Yapılışı İlk başta tavuk göğsümüzü haşlayıp didiyoruz pirincimizi 10 dakika suda bekletiyoruz, beklettikten sonra tencereye sıvı yağı alıyoruz, süzdüğümüz pirinci ekleyip biraz kavurduktan sonra suyunu, tuzunu ve kuru üzümünü ekliyoruz ve hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz, haşladığımız tavuğu didip baharatlarla pilavımızın içine koyup karıştırıyoruz, hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve merdaneyle yuvarlak bir şekilde hamurumuzu açıyoruz sana yağıyla yağladığımız kalıba önce bademleri şekilli bir şekilde diziyoruz ve hamurumuzu yanları sarkacak bir şekilde kalıbımıza yerleştiriyoruz ve pilavımızı içine döküp yanlarından sarkan parçalarla kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişiriyoruz AFİYET OLSUN
 
858,497Konular
982,513Mesajlar
30,252Kullanıcılar
sadrazam1hgSon üye
Üst Alt