iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavım Tarifi İçin Malzemeler Pilavı için;
*2 su bardağı pirinç
*300 gram tavuk göğsü
*4 yemek kaşığı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Karabiber, yedi türlü
*3 su bardağı su ve tuz
Hamuru için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*3 veya 4 su bardağı un ve
*1 çay kaşığı kabartma tozu
Kalıba dizmek için;
*1 çay bardağı badem
Kalıbı yağlamak için;
*1 yemek kaşığı margarin
Perde Pilavım Tarifi Yapılışı İlk başta tavuk göğsümüzü haşlayıp didiyoruz pirincimizi 10 dakika suda bekletiyoruz, beklettikten sonra tencereye sıvı yağı alıyoruz, süzdüğümüz pirinci ekleyip biraz kavurduktan sonra suyunu, tuzunu ve kuru üzümünü ekliyoruz ve hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz, haşladığımız tavuğu didip baharatlarla pilavımızın içine koyup karıştırıyoruz, hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve merdaneyle yuvarlak bir şekilde hamurumuzu açıyoruz sana yağıyla yağladığımız kalıba önce bademleri şekilli bir şekilde diziyoruz ve hamurumuzu yanları sarkacak bir şekilde kalıbımıza yerleştiriyoruz ve pilavımızı içine döküp yanlarından sarkan parçalarla kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişiriyoruz AFİYET OLSUN
*2 su bardağı pirinç
*300 gram tavuk göğsü
*4 yemek kaşığı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Karabiber, yedi türlü
*3 su bardağı su ve tuz
Hamuru için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*3 veya 4 su bardağı un ve
*1 çay kaşığı kabartma tozu
Kalıba dizmek için;
*1 çay bardağı badem
Kalıbı yağlamak için;
*1 yemek kaşığı margarin
Perde Pilavım Tarifi Yapılışı İlk başta tavuk göğsümüzü haşlayıp didiyoruz pirincimizi 10 dakika suda bekletiyoruz, beklettikten sonra tencereye sıvı yağı alıyoruz, süzdüğümüz pirinci ekleyip biraz kavurduktan sonra suyunu, tuzunu ve kuru üzümünü ekliyoruz ve hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz, haşladığımız tavuğu didip baharatlarla pilavımızın içine koyup karıştırıyoruz, hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve merdaneyle yuvarlak bir şekilde hamurumuzu açıyoruz sana yağıyla yağladığımız kalıba önce bademleri şekilli bir şekilde diziyoruz ve hamurumuzu yanları sarkacak bir şekilde kalıbımıza yerleştiriyoruz ve pilavımızı içine döküp yanlarından sarkan parçalarla kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişiriyoruz AFİYET OLSUN