iltasyazilim
FD Üye
Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Baklavalık yufka (15 17 yaprak)
*1 kase irmik
*1 çay bardağı Sıvı yağ
Sosu için;
*2 yumurta
*1 su bardağı* süt
*1 su bardağı* sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı Şeker
Şerbeti için;
*2 su bardağı* Şeker
*3 su bardağı su
*1 2 damla limon
*
Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğuması için bir kenarda bekletiyoruz Şerbetin soğuk olması çok önemli
İlk olarak hazır aldığımız baklavalık yufkadan 1 yaprak alıyoruz ve onu güzelce sıvı yağ ile biraz yağlıyoruz ve üzerine irmik serpip yufkamızı tepsimizin şekline göre büzüştürüp diziyoruz bu böyle sürekli olarak devam ediyor Ben 15 16 yaprak kullanıyorum sık olduğu zaman daha çıtır oluyor Daha sonra biten yufkalı işlemimizi fırında biraz kızartıyoruz O kızarırken bir yandan 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ sütü 1 paket kabartma tozunu çırpıyoruz Fırında kızarmış olan yufkalarımızı çıkartıyoruz ve üzerine yaptığımız sosu gezdirip tekrar fırına veriyoruz 180 derecede biraz daha pişirip çıkartıyoruz Çıkarınca hemen soğuk şerbeti döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Tatlımız dinlenip soğuduktan sonra hazır kutularda olan bim de de satılıyor üzerine kaymak koyup servis ediyoruz Afiyet olsun
*Baklavalık yufka (15 17 yaprak)
*1 kase irmik
*1 çay bardağı Sıvı yağ
Sosu için;
*2 yumurta
*1 su bardağı* süt
*1 su bardağı* sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı Şeker
Şerbeti için;
*2 su bardağı* Şeker
*3 su bardağı su
*1 2 damla limon
*
Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğuması için bir kenarda bekletiyoruz Şerbetin soğuk olması çok önemli
İlk olarak hazır aldığımız baklavalık yufkadan 1 yaprak alıyoruz ve onu güzelce sıvı yağ ile biraz yağlıyoruz ve üzerine irmik serpip yufkamızı tepsimizin şekline göre büzüştürüp diziyoruz bu böyle sürekli olarak devam ediyor Ben 15 16 yaprak kullanıyorum sık olduğu zaman daha çıtır oluyor Daha sonra biten yufkalı işlemimizi fırında biraz kızartıyoruz O kızarırken bir yandan 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ sütü 1 paket kabartma tozunu çırpıyoruz Fırında kızarmış olan yufkalarımızı çıkartıyoruz ve üzerine yaptığımız sosu gezdirip tekrar fırına veriyoruz 180 derecede biraz daha pişirip çıkartıyoruz Çıkarınca hemen soğuk şerbeti döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Tatlımız dinlenip soğuduktan sonra hazır kutularda olan bim de de satılıyor üzerine kaymak koyup servis ediyoruz Afiyet olsun