Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Perdeli Pilav Tarifi Resimli

Perdeli Pilav Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perdeli Pilav Tarifi Resimli
Resimli Perdeli Pilav Tarifi

Perde Pilavı

Malzemeler
4 su bardağı pirinç
1 adet bütün tavuk
1,5 su bardağı badem
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber

Hamuru için
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 nehir fincanı su
Tuz



Plavın Tarifi
Pirinci ayıklayıp, ılık ve tuz suda bekletin Tavuğu yıkayın, tuz ve 8 kadeh su eklemesiyle 30 dakika haşlayın Süzüp, derisini soyun, kemiklerini sıyırıp bir kenarda bekletin Bademlerin üzerini kapatacak kadar su koyarak 10 dakika haşlayın Ocaktan aldıktan sonradan bol suda yıkayın Kabuklarını soyun, pilavın dışını süsleyip püslemek için yarısını ayırın Şu Anda hamuru hazırlayın Unun ortasını havuz gibi açın, 2 kaşık yumuşamış tereyağını, tuzu katın Yumurtaları içine kırın, yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun Yoğrulmuş hamuru 20 dakika dinlendirin Eğer perde pilavı için özel tencereniz varsa onu, yahut altı dairesel dönen bakır bir tencerenin içini tereyağıyla sıvayın Tencereyi 15 dakika dek buzdolabında tutup, yağın donmasını bekleyin Tencereyi dolaptan çıkarınca haşlanmış bademleri şık bir desen oluşturacak biçimde kesik kesik olarak içine yapıştırın


Hamuru kalınca ve dairesel bir biçimde açın Büyüklüğü tencereden dıştan 10?ar santimetre taşacak dek olsun Yufkayı dikkatlice tencereye yerleştirin Suda beklemekte olan pirinci süzün, hafifçe yıkayıp bitmiş süzün Doğradığınız kuru soğanı tereyağı ve bademle birlikte öbür bir kapta pembeleştirin Pirinçleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun

Tavuk etlerini içine karıştırın üzerine tavuk suyunu koyun Kısık ateşte pişirin Suyunu çeker çekmez ateşten alın Demlenmesini beklerseniz pilav bir defa de fırında pişeceğinden hamur olur 15 dakika dek pilavı ılınması için bekletin daha sonra hamur yaydığınız tencereye yerleştirin Kenardan sarkan hamurları içe doğru katlayarak, üzerini iyice kapatın Kalan 1 kaşık tereyağını eritip, üstüne dökün ve fırında 45 dakika kadar pişirin Zıt çevirerek ve dilimleyerek servis yapın Ancak pilavın şıklığının görünmesi için masaya bütün olarak getirin *
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt