Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perdeli Pilav

Perdeli Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perdeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler İç Pilavı için;


*1 kg tavuk eti
*4 su bardağı pirinç
*1 su bardağı tuzsuz badem
*Yarım su bardağı dolmalık fıstık
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*150 gr tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz

Hamur için;


*5 su bardağı un
*4 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz

Perdeli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle önceden bademi ve kuş üzümünü sıcak suya koyuyoruz Önceden haşlamış olduğumuz tavuğu didikliyoruz Tencereye sıvı ve tereyağımızı koyuyoruz, ardından bademler kavuruyoruz pembeleşinceye kadar hemen sonrasında dolmalık fıstığı atıyoruz onuda pembeleşinceye dek kavuruyoruz, artından kuş üzümü ve pirinçi ekliyoruz Pirincin üstü geçene kadar su koyup önce bir taşım kaynatıp sonra altını kısarak pişiriyoruz Hamurumuzun bütün sıvı malzemelerini koyuyoruz ,ardından unu da koyup kulak kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Sonrasında perde pilav kabımızı tereyağ ile yağlıyoruz ,15 dk o şekilde buzdolabında bekletelim, sonrasında yağladığımız kabı çıkarıp önceden kavurduğumuz bademleri arzu ettiğiniz şekilde yağlı kaba diziyorsunuz Daha sonra hamurumuzu oklava yardımı ile açıyoruz, yağladığımız ve bademleri dizdiğimiz kaba hamurumuzu seriyoruz Pişen pilavımızı hamurumuz içine boşaltıyoruz Son olarak üstünü de hamurla kapatıp üstüne tereyağı koyup, önceden ısıtılmış 180 derecede pişmeye bırakıyoruz Üzeri kızarana dek pişiriyoruz Kolay gelsin Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt