iltasyazilim
FD Üye
Perdeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler İç Pilavı için;
*1 kg tavuk eti
*4 su bardağı pirinç
*1 su bardağı tuzsuz badem
*Yarım su bardağı dolmalık fıstık
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*150 gr tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
Hamur için;
*5 su bardağı un
*4 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
Perdeli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle önceden bademi ve kuş üzümünü sıcak suya koyuyoruz Önceden haşlamış olduğumuz tavuğu didikliyoruz Tencereye sıvı ve tereyağımızı koyuyoruz, ardından bademler kavuruyoruz pembeleşinceye kadar hemen sonrasında dolmalık fıstığı atıyoruz onuda pembeleşinceye dek kavuruyoruz, artından kuş üzümü ve pirinçi ekliyoruz Pirincin üstü geçene kadar su koyup önce bir taşım kaynatıp sonra altını kısarak pişiriyoruz Hamurumuzun bütün sıvı malzemelerini koyuyoruz ,ardından unu da koyup kulak kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Sonrasında perde pilav kabımızı tereyağ ile yağlıyoruz ,15 dk o şekilde buzdolabında bekletelim, sonrasında yağladığımız kabı çıkarıp önceden kavurduğumuz bademleri arzu ettiğiniz şekilde yağlı kaba diziyorsunuz Daha sonra hamurumuzu oklava yardımı ile açıyoruz, yağladığımız ve bademleri dizdiğimiz kaba hamurumuzu seriyoruz Pişen pilavımızı hamurumuz içine boşaltıyoruz Son olarak üstünü de hamurla kapatıp üstüne tereyağı koyup, önceden ısıtılmış 180 derecede pişmeye bırakıyoruz Üzeri kızarana dek pişiriyoruz Kolay gelsin Afiyet olsun
*1 kg tavuk eti
*4 su bardağı pirinç
*1 su bardağı tuzsuz badem
*Yarım su bardağı dolmalık fıstık
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*150 gr tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
Hamur için;
*5 su bardağı un
*4 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
Perdeli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle önceden bademi ve kuş üzümünü sıcak suya koyuyoruz Önceden haşlamış olduğumuz tavuğu didikliyoruz Tencereye sıvı ve tereyağımızı koyuyoruz, ardından bademler kavuruyoruz pembeleşinceye kadar hemen sonrasında dolmalık fıstığı atıyoruz onuda pembeleşinceye dek kavuruyoruz, artından kuş üzümü ve pirinçi ekliyoruz Pirincin üstü geçene kadar su koyup önce bir taşım kaynatıp sonra altını kısarak pişiriyoruz Hamurumuzun bütün sıvı malzemelerini koyuyoruz ,ardından unu da koyup kulak kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Sonrasında perde pilav kabımızı tereyağ ile yağlıyoruz ,15 dk o şekilde buzdolabında bekletelim, sonrasında yağladığımız kabı çıkarıp önceden kavurduğumuz bademleri arzu ettiğiniz şekilde yağlı kaba diziyorsunuz Daha sonra hamurumuzu oklava yardımı ile açıyoruz, yağladığımız ve bademleri dizdiğimiz kaba hamurumuzu seriyoruz Pişen pilavımızı hamurumuz içine boşaltıyoruz Son olarak üstünü de hamurla kapatıp üstüne tereyağı koyup, önceden ısıtılmış 180 derecede pişmeye bırakıyoruz Üzeri kızarana dek pişiriyoruz Kolay gelsin Afiyet olsun