iltasyazilim
FD Üye
Peremeç Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 kilo un
*1 yumurta
*25 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı şeker
İç harcı;
*500 gr kıyma
*1 kuru soğan
*1 fincan su
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
Peremeç Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtayı ılık sütle karıştırıyoruz
*Sütün sıcak olmamasına dikkat edin yoksa hamur pişer
*Üstüne yavaş yavaş unu koyuyoruz ve yoğuruyoruz
*Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz
*Üstü kapalı bir biçimde 2530 dakika dinlendiriyoruz
*Bu arada iç harcını yapıyoruz kıymayı, maydanozu, karabiberi, tuzu, pul biberi, ince ince doğradığımız soğanları ve son olarak da suyumuzu ekliyoruz ve güzelce 56 dakika yoğuruyoruz
*Hamurumuzu dinlendirdikten sonra hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde yapalım ve un serperek açalım
*Tam ortasına harcımızı koyalım ve kenalarını katlayalım
*Önceden ısıttığımız kızgın yağda çiğ olmayana kadar pişirelim
*Yalnız önce üst tarafını yani kıymalı tarafı pişirelim yoksa kıymalar patlar
*Servis önerisi olarak; yoğurt veya ketçapla süsleyebilirsiniz
*1 kilo un
*1 yumurta
*25 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı şeker
İç harcı;
*500 gr kıyma
*1 kuru soğan
*1 fincan su
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
Peremeç Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtayı ılık sütle karıştırıyoruz
*Sütün sıcak olmamasına dikkat edin yoksa hamur pişer
*Üstüne yavaş yavaş unu koyuyoruz ve yoğuruyoruz
*Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz
*Üstü kapalı bir biçimde 2530 dakika dinlendiriyoruz
*Bu arada iç harcını yapıyoruz kıymayı, maydanozu, karabiberi, tuzu, pul biberi, ince ince doğradığımız soğanları ve son olarak da suyumuzu ekliyoruz ve güzelce 56 dakika yoğuruyoruz
*Hamurumuzu dinlendirdikten sonra hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde yapalım ve un serperek açalım
*Tam ortasına harcımızı koyalım ve kenalarını katlayalım
*Önceden ısıttığımız kızgın yağda çiğ olmayana kadar pişirelim
*Yalnız önce üst tarafını yani kıymalı tarafı pişirelim yoksa kıymalar patlar
*Servis önerisi olarak; yoğurt veya ketçapla süsleyebilirsiniz