iltasyazilim
FD Üye
Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
*1 çay kaşığı tarçın
*2, 53 su bardağı un
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 fincan kuşüzümü (isteğe bağlı)
Perişan Kurabiye Tarifi Yapılışı Yumuşamış tereyağ, zeytinyağı ve pudra şekerini karıştırın Yoğurt ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin Kabartma tozu, tarçın, nişasta ve unu ekleyip yoğurun Unu eklerken 2 bardak ekleyin ve yoğurdukça ilave edin Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor Üzüm ve cevizleri ekleyin ve hiç şekil vermeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin (Yağlı kağıdı olmayanlar tepsiyi yağlamanız yeterli olacaktır )
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Servis sırasında isteğe göre üzerine çok az pudra şekeri serpebilirsiniz
Afiyet olsun
*100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
*1 çay kaşığı tarçın
*2, 53 su bardağı un
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 fincan kuşüzümü (isteğe bağlı)
Perişan Kurabiye Tarifi Yapılışı Yumuşamış tereyağ, zeytinyağı ve pudra şekerini karıştırın Yoğurt ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin Kabartma tozu, tarçın, nişasta ve unu ekleyip yoğurun Unu eklerken 2 bardak ekleyin ve yoğurdukça ilave edin Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor Üzüm ve cevizleri ekleyin ve hiç şekil vermeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin (Yağlı kağıdı olmayanlar tepsiyi yağlamanız yeterli olacaktır )
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Servis sırasında isteğe göre üzerine çok az pudra şekeri serpebilirsiniz
Afiyet olsun