iltasyazilim
FD Üye
Perişan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz (silinmiş)
*2 tatlı kaşığı şeker ( silinmiş)
*2 su bardağı ılık süt
*2 çay bardağı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
Sonradan eklenen malzemeler:
*1 kase küçük kesilmiş maydanoz
*1 kase küçük kesilmiş kapya biberi
*2adet yeşil biber
*1 kase beyaz peynir
*1 çay kaşığı pul biber
Üstü için :
*1 yumurta sarısı
Perişan Poğaça Tarifi Yapılışı Tadını merak edenler için poğaça pizza arasında harika bir lezzet gerçekten tavsiye ediyorum Tarif 2 buçuk tepsi çıktı 2 tepsiyi yapınca kalan hamuru dolaba atmayı düşündüm ama iyi ki yapmışım çook çabuk tüketildi eğer siz isterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz
Bir derin kabın içine maya, tuz, şeker, süt, sıvı yağ eklenir ve karıştırılır Sonra alabildiği kadar yumuşak bir hamur olana kadar un eklenir Ve 30 dakika üstü kapalı sıcak bir odada dinlendirilir Hamur kabardıkdan sonra 1 kase maydanoz, kapya biberi, beyaz peynir ve pul biber eklenerek yoğrulur Sonra hamurdan küçük toplar elde edinilir ve üstüne yumurta sarısı sürerek 20 dakika 200 C fırında pişirilir NOT;DEDİĞİM GİBİ SONRADAN EKLENECEKLERİ EN SON EKLİYORUZ YOKSA HAMURUNUZ KABARMAZ !!
Afiyet olsun
*1 yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz (silinmiş)
*2 tatlı kaşığı şeker ( silinmiş)
*2 su bardağı ılık süt
*2 çay bardağı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
Sonradan eklenen malzemeler:
*1 kase küçük kesilmiş maydanoz
*1 kase küçük kesilmiş kapya biberi
*2adet yeşil biber
*1 kase beyaz peynir
*1 çay kaşığı pul biber
Üstü için :
*1 yumurta sarısı
Perişan Poğaça Tarifi Yapılışı Tadını merak edenler için poğaça pizza arasında harika bir lezzet gerçekten tavsiye ediyorum Tarif 2 buçuk tepsi çıktı 2 tepsiyi yapınca kalan hamuru dolaba atmayı düşündüm ama iyi ki yapmışım çook çabuk tüketildi eğer siz isterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz
Bir derin kabın içine maya, tuz, şeker, süt, sıvı yağ eklenir ve karıştırılır Sonra alabildiği kadar yumuşak bir hamur olana kadar un eklenir Ve 30 dakika üstü kapalı sıcak bir odada dinlendirilir Hamur kabardıkdan sonra 1 kase maydanoz, kapya biberi, beyaz peynir ve pul biber eklenerek yoğrulur Sonra hamurdan küçük toplar elde edinilir ve üstüne yumurta sarısı sürerek 20 dakika 200 C fırında pişirilir NOT;DEDİĞİM GİBİ SONRADAN EKLENECEKLERİ EN SON EKLİYORUZ YOKSA HAMURUNUZ KABARMAZ !!
Afiyet olsun