Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perperi?an Pırasa

Perperi?an Pırasa

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Perperi?an Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

*34 adet pırasa
*1 orta boy kuru soğan
*1 adet kapya biber
*23 adet sivri biber
*23 adet domates
*Dilimlenmiş sucuk
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz

Perperi?an Pırasa Tarifi Yapılışı Öncelikle Nefis Yemek Tarifleri müdavimi tüm sevgili arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum
Yine yorgun geçen bir iş günü sonrası eve gelirken her türk kadınının her gün sormadan olmazsa olmazı o soru kulaklarımda çınlıyordu:Bugün ne yemek pişirsem? ??? diye Eve geldim bir de baktım eşim benden önce girmiş mutfağa Bu aksam yemek benden demez mi!!!! Canıma minnett??????desem de yine karışmadan duramadım ve ortaya karı koca ortak yapımı kendini gerçek yemek sanan pırasa ortaya çıktı???Buyrun tarife geçelim,

1
*Öncelikle sıvı yağda doğradığımız kuru soğanları bir güzel soteliyoruz
*Üzerine küçük küçük doğradığımız kapya biberimizi ve sivri biberimizi ekliyoruz Sotelemeye devam
*Doğradığımız pırasaları da bir güzel kavurduktan sonra sıra geldi domateslere
*Küp küp doğranan domatesler de ilave edildikten sonra arada karıştırarak iyice kavurmaya devam ediyoruz
*Bir on dakika kadar kavurdukan sonra dilimlenmiş sucuklara sıra geliyor
*Sucuklarda kavrulma görevini yerine getirince yemeğimizin üzerine çırpılmış iki yumurtamızı da ilave edip kapağımızı kapatıyoruz
*Yemeğimiz beş dakika daha piştikten sonra altına kapatıyoruz ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz Servis tabağına alıyoruz Acı pulbiber ve karabiberimizi serpip, görüntüsü perişan tadı muhteşem yemeğimizi afiyetle yiyoruz ???

858,500Konular
982,595Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt