Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perşembe Gecesi Kuran Okumak

0
279

urgot

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
98

Perşembe gününün akşamlarında Kur'an-ı Kerim okumak neden daha çok sevaptır?

Kur'an-ı Kerim okumak bir ibadet olduğu için normal günlerde bir harfine en az on sevap verilmekte mübarek gecelerde bu sevap artmakta ve özellikle kadir gecesinde her harfine otuz bin sevap verildiği bildirilmektedir. Bu bakımdan her zaman Kuranı Kerimin okunması ibadettir ve sevabı çoktur.

Cumanın gecesi Perşembe akşamından başladığı için ve Cuma günleri yapılan ibadetlerin sevabı daha fazla olduğu için bu günde Kur'an okumak daha faziletli
Kaynak : Risale Ajans

Similar threads

Perşembe Gecesi Kuran Okumak Perşembe gününün akşamlarında Kur'an-ı Kerim okumak neden daha çok sevaptır? Kur'an-ı Kerim okumak bir ibadet olduğu için normal günlerde bir harfine en az on sevap verilmekte mübarek gecelerde bu sevap artmakta ve özellikle kadir gecesinde her harfine otuz bin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
320
Kur'anı Kerim Meali İle Hatim Yapılır mı Meal okuyarak hatim indirilir mi Kuranı Kerimin baştan sona okunmasına hatim denir Bilgisayardaki sesli Kuranı Kerimi dinlemekle hatim indirilmiş olunur Kuranı Kerim meali Kuran yerine gecmediği icin meal okumakla hatim indirilmiş olunmaz Allah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
285
Banyoda Kuran okumak ve dua etmek caiz mi? Banyoda iken sesli olarak Kur'an-ı Kerim, salavat, kelime-i tevhid, dua ve zikir okumak mekruhtur; ancak sessiz olarak okunabilir. Mübarek mevkilerde özellikle mescit ve camilerde, mübarek zamanlarda özellikle Ramazan ayı ve Kadir Gecesi, Berat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
264
Sesli Kur-an Dinlersek Hatim Olur mu? Kur'an-ı Kerim'in baştan sona okunmasına hatim denir. Bilgisayardaki sesli Kur'an-ı Kerim'i dinlemekle hatim indirilmiş olunur. Kuran-ı Kerim meali Kur'an yerine geçmediği için, meal okumakla hatim indirilmiş olunmaz. Allah yolunda yapılan en küçük bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
Kur'anı Kerim Meali İle Hatim Yapılır mı Meal okuyarak hatim indirilir mi Kuranı Kerimin sayesinde okunmasına hatim denir Bilgisayardaki sesli Kuranı Kerimi dinlemekle hatim kesilmiş olunur Kuranı Kerim meali Kuran yerine geçmediği için meal okumakla hatim indirimli olunmaz Allah yolunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,290Kullanıcılar
ugurapo33Son üye
Üst Alt