iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
4 kişilik
1400 gr but
2100 gr un
3400 gr yoğut
42 adet yumurta sarısı
550 gr tereyağı
6çiçek yağı
71 adet havuç
81 adet limon
91 lt su
10yeteri kadar tuz
11100 gr süt
Yapılışı :
İlk olarak tavuklar haşlanıp (yaklaşık 30 dak) fırın tepsisine çıkarılır Derin bir tencerede, tereyağı ile çiçek yağı eritilip un ile kavrulur 510 dak soğumaya bırakılır
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, limon ve süt çırpılır Hazırlamış olduğumuz sos kavrulmuş unun üzerine ilave edilir ve tavuk suyu yavaş yavaş yedirilir Ocağın üzerine alınarak 10 dak karıştırılarak kaynatılır Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu fırın tepsisindeki tavuklara ilave edilir Havuç ince rendelenerek üzerine serpilir ve fırına sürülür (1520 dak)
4 kişilik
1400 gr but
2100 gr un
3400 gr yoğut
42 adet yumurta sarısı
550 gr tereyağı
6çiçek yağı
71 adet havuç
81 adet limon
91 lt su
10yeteri kadar tuz
11100 gr süt
Yapılışı :
İlk olarak tavuklar haşlanıp (yaklaşık 30 dak) fırın tepsisine çıkarılır Derin bir tencerede, tereyağı ile çiçek yağı eritilip un ile kavrulur 510 dak soğumaya bırakılır
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, limon ve süt çırpılır Hazırlamış olduğumuz sos kavrulmuş unun üzerine ilave edilir ve tavuk suyu yavaş yavaş yedirilir Ocağın üzerine alınarak 10 dak karıştırılarak kaynatılır Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu fırın tepsisindeki tavuklara ilave edilir Havuç ince rendelenerek üzerine serpilir ve fırına sürülür (1520 dak)