iltasyazilim
FD Üye
peşmelba tatlısı hangi meyveyle yapılır
Peşmelba malzemeleri
14 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 şeftali
4 su bardağı su
Sos için
1 su bardağı frambuaz
2 yemek yemek kaşığı pudra şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
6 top vanilyalı dondurma
Bezemek için
Antep fıstığı
Peşmelba hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın Su, toz şeker, vanilya ve şeftalileri tencereye alıp orta ateşte 30 dakika kaynatın Ocaktan alarak soğumaya bırakın Şeftalileri şurubun içinden çıkartıp kağıt havlu üstünde bekletin Sos için, frambuaz, pudra şeker ve limon suyunu mutfak robotunda 1 dakika karıştırarak püre haline getirin Şeftalileri, indirilmiş tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin Ortalarına vanilyalı dondurma paylaştırın Frambuaz sosunu üzerine döküp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Peşmelba artık hazır, sıhhat olsun *
Peşmelba malzemeleri
14 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 şeftali
4 su bardağı su
Sos için
1 su bardağı frambuaz
2 yemek yemek kaşığı pudra şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
6 top vanilyalı dondurma
Bezemek için
Antep fıstığı
Peşmelba hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın Su, toz şeker, vanilya ve şeftalileri tencereye alıp orta ateşte 30 dakika kaynatın Ocaktan alarak soğumaya bırakın Şeftalileri şurubun içinden çıkartıp kağıt havlu üstünde bekletin Sos için, frambuaz, pudra şeker ve limon suyunu mutfak robotunda 1 dakika karıştırarak püre haline getirin Şeftalileri, indirilmiş tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin Ortalarına vanilyalı dondurma paylaştırın Frambuaz sosunu üzerine döküp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Peşmelba artık hazır, sıhhat olsun *