iltasyazilim
FD Üye
Pet Şişede Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo yeşil çarliston biber
*4 baş sarımsak
*4 adet kapya biber
*3 adet patlıcan
*3 adet havuç
*1 tutam maydanoz ve dereotu
Suyu için :
*2 kilo su
*750 grlık üzüm sirkesi
*1 yemek kaşığı tozşeker
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*2 çay bardağı tuz
*1 küçük kase nohut (çiğ nohut turşunun mayalanması için )
Pet Şişede Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Biberlerin çekirdeklerini çıkartalım Küçük parçalar halinde keselim YıkayalımSüzgüye alalım Aynı şekilde kapya biberi de öyle yapalım patlıcanın kabukları tamamen soyalım Küp doğrayalım Havuçlar kabuklarını soyup küçük doğrayalım Sarımsakların kabuklarını soyalım diş şeklinde kalsın
pet şişeyi yıkayalım diplerine birer yemek kaşığı nohut koyalım Sonra biraz sarımsak kapya biber havuç patlıcan yeşil biber olarak kat kat dolduralım derin bir kapta suyunu hazırlayalım İyice karıştıralım Üzeri beyaz bir köpük oluşturuyor onu kaşıkla atalım Bu suyu cezve yardımı pet şişelere dolduralım Üzerlerine maydanoz dereotu koyup sıkıca kapatalım dışları gazeteye sarıp poşetlere koyup karanlık güneş görmeyen serin bir yerde tutalım bir ay turşu hiç açmayalım sonra kapağını çok yavaş bir şekilde derin bir kabın içine tutarak açın suyu kaba aksın sonra bıçakla ortadan pet şişeyi kesin kalan malzemeyi turşunun suyunu üzerine dökün buzdolabına kaldırın bir hafta buz gibi yerseniz turşu kendi kendine mayalanıyor suyu dahi içiliyor çok güzel oluyor benim bu malzemeden beş pet şişe çıktı şişeler 1 litrelikti
*2 kilo yeşil çarliston biber
*4 baş sarımsak
*4 adet kapya biber
*3 adet patlıcan
*3 adet havuç
*1 tutam maydanoz ve dereotu
Suyu için :
*2 kilo su
*750 grlık üzüm sirkesi
*1 yemek kaşığı tozşeker
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*2 çay bardağı tuz
*1 küçük kase nohut (çiğ nohut turşunun mayalanması için )
Pet Şişede Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Biberlerin çekirdeklerini çıkartalım Küçük parçalar halinde keselim YıkayalımSüzgüye alalım Aynı şekilde kapya biberi de öyle yapalım patlıcanın kabukları tamamen soyalım Küp doğrayalım Havuçlar kabuklarını soyup küçük doğrayalım Sarımsakların kabuklarını soyalım diş şeklinde kalsın
pet şişeyi yıkayalım diplerine birer yemek kaşığı nohut koyalım Sonra biraz sarımsak kapya biber havuç patlıcan yeşil biber olarak kat kat dolduralım derin bir kapta suyunu hazırlayalım İyice karıştıralım Üzeri beyaz bir köpük oluşturuyor onu kaşıkla atalım Bu suyu cezve yardımı pet şişelere dolduralım Üzerlerine maydanoz dereotu koyup sıkıca kapatalım dışları gazeteye sarıp poşetlere koyup karanlık güneş görmeyen serin bir yerde tutalım bir ay turşu hiç açmayalım sonra kapağını çok yavaş bir şekilde derin bir kabın içine tutarak açın suyu kaba aksın sonra bıçakla ortadan pet şişeyi kesin kalan malzemeyi turşunun suyunu üzerine dökün buzdolabına kaldırın bir hafta buz gibi yerseniz turşu kendi kendine mayalanıyor suyu dahi içiliyor çok güzel oluyor benim bu malzemeden beş pet şişe çıktı şişeler 1 litrelikti