iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 yumurta
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Şerbet için
2 bardak tozşeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için
2 su bardağı ayçiçeğiyağı
Süslemek için
1 çay fincanı ceviz içi
Petaluda hazırlanışı
Unu bir kaba eleyip or*tasını havuz gibi açın Tuz, su ve yumur*tayı ek*leyip yoğurun Üzerini bir bez*le ör*tüp 1 saat kadar bek*letin
Hamuru iki par*çaya ayırıp ok*lavay*la man*tı hamuru kalın*lığın*da açın 10 san*tim enin*de şerit*lere bölün Her bir şeridi 67 san*tim uzun*luğun*da par*çalara ayırın Kenar*ların*dan 1 san*tim bırakıp bir*birine paralel olarak 67 kez daha kesin İkin*ci şeridin ar*kasın*dan birin*ci şeridi yavaş*ça yukarı çekin Onun için*den üçün*cü şeridi yavaş*ça geçirip yukarı çekin Şerit*leri bir*biri içerisin*den es*netip geçirerek al*tın*cı şeridi yedin*ci şeridin tam or*tasına yapış*tırın
Şer*bet için toz*şeker, su ve limon suyunu bir ten*cereye alıp kay*natın Şer*bet kıvamın*da koyulaş*tığın*da bir kenara alıp bek*letin Ceviz içini havan*da dövün
Ay*çiçeği yağını derin bir ten*cereye alıp kız*dırın Hamur*ları kız*gın yağ*da sarı renk*te kızar*tıp sıcak şer*bete atın 12 dakika bek*letip süzerek ser*vis tabağına alın Üzerine ceviz içi ser*pip servis yapın
2 yumurta
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Şerbet için
2 bardak tozşeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için
2 su bardağı ayçiçeğiyağı
Süslemek için
1 çay fincanı ceviz içi
Petaluda hazırlanışı
Unu bir kaba eleyip or*tasını havuz gibi açın Tuz, su ve yumur*tayı ek*leyip yoğurun Üzerini bir bez*le ör*tüp 1 saat kadar bek*letin
Hamuru iki par*çaya ayırıp ok*lavay*la man*tı hamuru kalın*lığın*da açın 10 san*tim enin*de şerit*lere bölün Her bir şeridi 67 san*tim uzun*luğun*da par*çalara ayırın Kenar*ların*dan 1 san*tim bırakıp bir*birine paralel olarak 67 kez daha kesin İkin*ci şeridin ar*kasın*dan birin*ci şeridi yavaş*ça yukarı çekin Onun için*den üçün*cü şeridi yavaş*ça geçirip yukarı çekin Şerit*leri bir*biri içerisin*den es*netip geçirerek al*tın*cı şeridi yedin*ci şeridin tam or*tasına yapış*tırın
Şer*bet için toz*şeker, su ve limon suyunu bir ten*cereye alıp kay*natın Şer*bet kıvamın*da koyulaş*tığın*da bir kenara alıp bek*letin Ceviz içini havan*da dövün
Ay*çiçeği yağını derin bir ten*cereye alıp kız*dırın Hamur*ları kız*gın yağ*da sarı renk*te kızar*tıp sıcak şer*bete atın 12 dakika bek*letip süzerek ser*vis tabağına alın Üzerine ceviz içi ser*pip servis yapın