Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber duaları (İslam Timi)

Peygamber duaları (İslam Timi)
0
192

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamber Efendimiz’in (sav) Duâları:

(Ey Habîbim!) Sakın hiçbir şey için, Allah’ın dilemesine bağlamadıkça (inşâallah demedikçe): “Ben bunu yarın kesinlikle yapacak olanım deme! (Bunu) unuttuğun zaman ise, Rabbini an …1

“(Ey Habîbim!) Sana vahyedilmesi tamamlanmadan önce Kur’ân’(ı okuma)da acele etme! Ve “Rabbim! İlmimi artır! de!2

“Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım Rabbim! (Onların) yanımda bulunmalarından dahi sana sığınırım3

“Rabbim! Bağışla! Merhamet eyle! Sen, merhamet edenlerin en hayırlısısın!4

Hz İbrâhîm’in Duâları:

Rabbimiz! Şüphesiz ki sen, neyi gizler ve neyi açıklarsak bilirsin Çünkü ne yerde, ne de gökte hiç bir şey Allah’a gizli kalmaz!5

Rabbim! Beni, namazı hakkıyla eda eden bir kimse eyle; zürriyetimden de (böyle kimseler yarat)! Rabbimiz! Duâmı kabul buyur!6

“Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün bana, anababama ve (bütün) mü’minlere mağfiret eyle!7

“Rabbim! Bana hikmet ihsan buyur ve beni sâlih kimseler arasına kat! Sonraki (ümmet)ler içinde benim için bir lisânı sıdk (güzel bir medihle anılmayı) nasîb eyle! Ve beni Naîm Cennetinin vârislerinden kıl! Babama da mağfiret eyle; çünkü o dalâlete düşenlerdendir Ve (insanların) diriltilecekleri gün, beni utandırma!8

“Rabbim! Bana sâlihlerden (olacak bir çocuk) ihsân eyle!9

Hz Mûsâ’nın Duâları:

“Rabbim! Benim göğsüme genişlik ver! Ve işimi bana kolaylaştır10

“İçimizden bazı beyinsizlerin yaptıkları yüzünden bizi helâk mı edeceksin? (Helâk etme yâ Rabbî!) Bu, senin imtihanından başka bir şey değildir Onunla kimi dilersen (küfürlerindeki ısrarları sebebiyle) dalâlete atar, kimi de dilersen (hikmetine binâen kendi lütfundan) hidâyete erdirirsin Sen bizim velîmizsin; artık bize mağfiret eyle; ve bize merhamet buyur; çünkü sen bağışlayanların en hayırlısısın11

“Bize bu dünyada da, âhirette de iyilik yaz; şüphesiz ki biz sana yöneldik12
“Rabbim! Doğrusu ben nefsime zulmettim; artık beni bağışla!13

“Rabbim! Gerçekten ben, bana indireceğin her hayra muhtâcım14

Hz Îsâ’nın Duâsı:

“(Yâ Rabbî!) Sen, noksan sıfatlardan münezzehsin! Hakkım olmayan bir şeyi söylemek bana yakışmaz! Eğer onu söylemiş olsaydım, o takdirde (sen) onu muhakkak bilirdin! (Sen) benim nefsimde olanı bilirsin; fakat (ben) senin zâtında olanı bilmem! Muhakkak ki görünmeyenleri hakkıyla bilen ancak sensin!15

Hz Nûh’un Duâları:

“Rabbim! Doğrusu ben, hakkında bilgi sahibi olmadığım bir şeyi senden istemekten sana sığınırım Eğer bana mağfiret etmez ve bana merhamet etmezsen, hüsrâna uğrayanlardan olurum16

“Rabbim! Bana, anababama, evime mü’min olarak girene, (bütün) mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara mağfiret eyle! Zâlimlere de helâktan başka bir şey artırma!17

Hz Eyyûb’un Duâsı:

“Zarar gerçekten bana dokundu; sen merhametlilerin en merhametlisisin18

Hz Zekeriyyâ’nın Duâları:

Rabbim! Bana, tarafından temiz bir zürriyet ihsan eyle! Şüphesiz ki sen, duâyı hakkıyla işitensin19

“Rabbim! Beni tek bırakma; sen (herkes fenâ bulduktan sonra, bâkî kalarak) vârislerin en hayırlısısın20

Hz Yûnus’un Duâsı:

“Senden başka ilâh yoktur; seni tenzih ederim! Gerçekten ben (nefsine) zulmedenlerden oldum21

Hz Yûsuf’un Duâsı:

“Rabbim! Bana mülkten (bir nasîb) verdin ve bana rüyâların ta’birinden (bir ilim) öğrettin Ey gökleri ve yeri hakkıyla yaratan! Sen, dünyada da, âhirette de benim velîmsin (gerçek dostumsun) Canımı Müslüman olarak al ve beni sâlih kimseler arasına kat!22

Hz Âdem’in (ve Havva’nın) Duâsı:

“Rabbimiz! (Biz) kendimize zulmettik; eğer bize mağfiret etmez ve bize merhamet etmezsen, mutlaka hüsrâna uğrayanlardan oluruz23

Hz Süleyman’ın Duâsı:

“Rabbim! Beni ve anababamı ni’metlendirdiğin ni’metine şükretmemi ve râzı olacağın sâlih ameller işlememi bana ilhâm eyle ve rahmetinle beni sâlih kullarının arasına kat!24

Kehf, 2324
Tâhâ, 114
Mü’minûn 97, 98
Mü’minûn, 118
İbrâhîm, 38
İbrâhîm, 40
İbrâhîm, 41
Şuarâ, 8387
Saffat, 100
Tâhâ, 2526
A’râf, 155
A’râf, 156
Kasas, 16
Kasas, 24
Mâide, 116
Hûd, 47
Nuh, 28
Enbiyâ, 83
Âli İmran, 38
Enbiyâ, 89
Enbiyâ, 87
Yûsuf, 101
A’râf, 23
Neml, 19

“ Ey gökleri ve yeri hakkıyla yaratan! Sen, dünyada da, âhirette de benim velîmsin (gerçek dostumsun) Canımı Müslüman olarak al ve beni sâlih kimseler arasına kat!

Yûsuf Sûresi, 101