Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber efendimizde Gençlere 50 Nasihat

Peygamber efendimizde Gençlere 50 Nasihat
0
113

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hz Peygamber'den (sav) Gençlere 50 Öğüt
Hz Muhammed'in Gençlere 50 Nasihatı

Hiç şüphesiz hamd ALLAH ’a mahsustur ALLAH ’a hamd eder, O ’na şükrederiz O ’na tevbe eder, O ’ndan bizi bağışlamasını niyaz ederiz Nefislerimizin şerrinden ve amellerimizin kötülüklerinden O ’na sığınırız ALLAH ’ın hidayete erdirdiğini saptıracak yoktur ALLAH ’ın saptırdığını da hiç kimse hidayete erdiremez
Tanıklık ederiz ama ALLAH ’tan diğer ilah yoktur O tektir, ortağı yoktur Ve yine tanıklık ederiz fakat Muhammed (sav) O ’nun kulu ve elçisidir Resûl (sav) elçilik görevini yapmış, emaneti yerine getirmiş ve ümmete gereken nasihatte bulunmuştur

ALLAH ’ın salat ve selâmı kıyamete değin sürekli olarak O ’nun (sav) ve pak ailesinin, seçkin sahâbesinin üstüne olsun
ALLAH Resûlü ’nün (sav) değişik münasebetlerle şöyle dediği söylenti edilmiştir:

“Ben ancak öğretici ve ilim öğretici olarak gönderildim1
“Ben velisi olmayanın velisiyim2
Bir keresinde de göze çarpan parmağı ile orta parmağını göstererek şöyle buyurmuştu:
“Ben ve yetime kefil olan (onun bakım, gıda ve işlerinin yürütülmesini üzerine alan) şu iki parmak gibiyiz3
ALLAH Resûlü ’nün (sav) eğitmesi, öğretmesi, veli ve kefil olması gözetme, sevgi ve şefkatinin kusursuz göstergesi ve hidayetin kaynağıdır
Bu prensipleri yalnızca saymış olmakla yetinmiyor; bilakis bunları hayatın değişik alanlarına da aktarıyoruz Zira ALLAH Resûlü ’nün (sav) yaşantısının bizim için bir kandil ve benzer şekilde harflerinden hikmetler fışkıran kutsal sözlerinin de örtüleri kaldıran, karanlıkları yok eden ve, dosdoğru yola ileten aydınlık nurlar olmasını istiyoruz
Geleceğin nesli ve müslüman ümmetin ümidi olan çocuklarımız, iyi ile kötüyü ayırt edip insanı sürekli iyiye yönelten us ve düşünüşe dayalı bir oluşuma ve ahlâka ne dek muhtaçlar Halbuki hayat yolculuğu ancak bu oluşum ve vaziyet ile disiplin altına alınabilir ve donmuşluk, gerikalmışlık ve başarısızlıkların esaretinden kurtulabilir
Muhammedî ayırıcı özellik ve ölçüler doğrultusunda ümmetimizin çocuklarından hiç olmazsa bir tür oluşturmaya kendimizi vakfettiğimizde fazla hayalperest davrandığımızı sanmıyorum Pek bir cins ki; sağlam, köklü bir taban edinmek için etkin bir maya olsun Kan taşıyan damarları ümmetin bedenine yayılsın, arzulanan biçimlenme sürecinde ilerlesin ve temele insin

Mekke ve Medine ’deki birincil müslümanların yaşlarına baktığımızda, çekinmeden olarak ezici çoğunluğun gençlerden oluştuğunu görürüz Gençler tevhid dini İslam ’ı kabul etmede ihtiyarları gerilerde bırakıyordu Hz Peygamber de gençlerle daha yoğun ve ağırlıklı olarak ilgileniyordu

Son olarak Hadislerin seçim ve yorumlanmasında isabet etmiş olmayı ALLAH ’tan umuyorum Yeniden ALLAH ’tan niyazım odur ancak, yaptığım işten dolayı beni en hoş biçimde mükafatlandırsın Hiç şüphesiz O çok cömert, fazla ihsan sahibidir *

858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt