Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber efendimize kaç yılında kuran-ı kerim'in ayetleri gelmeye başladı

Peygamber efendimize kaç yılında kuran-ı kerim'in ayetleri gelmeye başladı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamber efendimize kaç yılında kuranı kerim'in ayetleri gelmeye başladı

peygamber efendimize kuranı kerim'in ayetlere kaç yılında indirilmeye başladı?

610 yılı Ramazan ayının Kadir Gecesinde, hırkasına bürünüp Hira Mağarası ’nda düşünmeye kendini kaptırmış olduğu bir sırada, bir sesin kendisini ismi ile çağırmakta olduğunu duydu Başını kaldırıp etrafına baktı; kimseyi göremedi Bu sırada her tarafı birdenbire bir nûr kaplamıştı; dayanamayıp bayıldı Kendisine geldiğinde karşı vahiy meleği Cebrâil'i gördü Melek O'na:

OkuDedi Hz Muhammed (sas):

Ben okuma bilmem, diye cevap verdi Melek, Hz Muhammed (sas)'i kucaklayıp kuvvetsiz bırakıncaya dek sıktı

Okudiye emrini tekrarladı Hz Muhammed (sas) yine:

Ben okuma bilmemcevâbını verdi Melek emrini tekrarlayıp üçüncü defa Hz Peygamber (sas)'i sıktıktan daha sonra Alak Sûresi'nin birincil beş âyetini okudu

Yaratan Rabb'inin adıyla oku O, insanı ‘alak'tan (aşılanmış yumurtadan) yarattı Oku, kalemle (yazmayı) öğreten, insana bilmediğini belleten Rabb'in ölümsüz kerem sahibidir(Alak Sûresi, 15)

Meleğin arkasından Hz Peygamber (sas) de bu âyetleri tekrarladı Heyecanla mağaradan çıkarak evine geldi Yolda ilerlerken gök yüzünden bir sesin:

Ey Muhammed Sen Allah'ın elçisisin, Ben de Cibrail'imdediğini duydu Başını kaldırdığı vakit, Cebrâil'i fark etti Nefret içinde evine vardı Eşi Hz Hatice'ye:

Beni örtün, ivedi beni örtündedi Bir müddet dinlenip heyecânı geçtikten daha sonra gördüklerini Hz Hatice'ye anlattı, “Kendimden korkuyorum, dedi Hz Hatice, O'nu şu ölmez sözlerle avunma etti

O Kadar deme Allah'a yemin ederim ancak, Ulu Allah, hiç bir süre seni utandırmaz Çünkü sen , akrabanı gözetirsin İşini görmekten âciz kimselerin işlerini yüklenirsin, Fakire destek edersin Misâfiri ağırlarsın
Varaka ’nın Sözleri

Hatice sonradan Hz Peygamber (sas)'i, amcasının oğlu Varaka'ya götürdü Varaka ‘hanîf ’lerdendi Tevrât ve İncil'i okumuş, İbrânî dilini ve eski dinleri bilen bir ihtiyardı Varaka Peygamberimiz (sas)i dinledikten sonra:

Müjde sana Ey Muhammed, Allah'a ant ederim ama sen Hz İsâ'nın haber verdiği son Peygambersin Gördüğün melek, senden önce Ulu Allah'ın Musâ'ya göndermiş olduğu Cibrail'dir Keşke genç olsaydım da, kavmin seni yurdundan çıkaracağı günlerde sana tezgâhtar olabilseydim Hiç bir Peygamber yoktur fakat, kavmi göre düşmanlığa uğramasın, ızdırap görmesindedi Aradan çok geçmeden Varaka öldü

2peygamber efendimize kuranı kerim'in ayetleri kaç yıl sürecinde tamamlandı?
Kur ’an ’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir

3peygamber efendimize kuranı kerim'in ayetleri kaç yılında tamamlandı?
Kuran ı Kerim 632 yılında tamamlanmıştır *

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt