Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber Efendimize Yazılan En guzel Mektup

Peygamber Efendimize Yazılan En guzel Mektup
0
147

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Peygamber Efendimize Yazılan En Guzel Mektup Secildi

Sevgiliye ozlem adlı mektup

Bana bu satırları yazmayı nasip eden Allaha hamd olsun Yoluna canlar feda edilen, uğruna alemler yaratılan, nur yuzlu, gul kokulu efendimize salatu selam olsun Gul efendim: Seni bu satırlarla anlatmak mumkun değil Butun kalemleri, kağıtları ve dahi butun murekkepleri bir araya getirsek senin bir tek ahlakını bile hakkıyla yazabilmemiz mumkun değil Efendim canım efendim sizi gormeyi sizin yanınızda olmayı o kadar isterdim ki, fakat nasip değilmiş, Rabbim boyle dilemiş Duşunuyorum sizin devrinizde yaşasaydım neyiniz olmak isterdim diye Daha cocukken kırlarda dolaşırken mubarek başınızı golgeleyen bir bulut mu? Yoksa ne cileler cekerek İslamı yayarken, ilk inanan İslamı ilk kabul eden, bu uğurda şehit olan Musluman mı? Belki de Hira Nur dağında vahiy geldikten sonra beni ortun diyerek ortunduğunuz ortunuz mu? Ah ne olurdu bunlardan biri olma şerefine nail olsaydım da yanınızdan hic ayrılmasaydım Hic olmazsa bastığınız topraklardaki ayak iziniz ya da kapınızın eşiği olsaydım Nur efendim onceleri sizi o kadar cok tanımıyordum Okudukca, oğrendikce sizi sevmeye başladım Sevdim, sevdim sonra size aşık oldum Bu boyle bir sevgiydi ki, bir annenin evladına olan sevgisinden daha yuce Bu oyle bir aşktı ki, Leylanın Mecnuna olan aşkından daha da ote Ah nur yuzlu efendim: Taifte sana atılan taş benim yuzume gelse, kanlar icinde kalsaydım da sana değmeseydi Mubarek ayağının altına serilen dikenlere ben bassaydım da ağrılardan yuruyemez olsaydım da senin canın yanmasaydı Uhudda mubarek dişin şehit olacağına benim 32 dişim kırılsaydı da yemek yiyemeseydim de sen hic incinmeseydin Hz Vahşinin o oku sevgili amcana değil de bana atıp ciğerimi cıkarıp ta ciğneseydi de sen hic uzulmeseydin Niye uzduler ki seni Ne yapmıştınız ki onlara, ne istediler sizden Efendim Olamadım Ebu Bekirin, olamadım sahabenden biri Olamadım mağara kapısını ağlarla oren orumceğin, Olamadım guvercin yumurtan Olamadım mağarada seni gorebilmek icin senelerce hasretle bekleyen bir yılanın, bir kıt mirin olamadım, olamadım Efendim Bir bilseniz efendim nelerimi vermezdim ki bu şereflerden birine nail olabilmek icin Anamı, Babamı, Malımı, Mulkumu hatta canımı bile Neyim varsa hepsini yolunuza feda olsun efendim Seviyorum seni ey kutlu Nebi Yetimlerin babası, fakirlerin dostu olduğun icin vefakar bir eş, Şefkatli bir baba, Muhammed un Emin olduğun icin seviyorum Namaz kılarken incinmesinler diye secdeyi uzatan bir dede, Ashabın karnına bir taş, sen ise iki taş bağlayan Allahın Resulusun diye seviyorum

Hayranım efendim gullere hayranım terinizdir diye Gokteki aya hayranım efendim mubarek yuzunuze benziyor diye İncilere hayranım efendim mubarek dişinizdir diye

Kıskanıyorum deveniz Kusvayı hep arkanızda, hep yanınızda oluyor Kıskanıyorum sahabelerinizi sizinle sohbet edip feyizler alıyor Bir sahaben bir Bilalin, bir Musabın bir Omerin, Osmanın, bir deveniz bile olamadık efendim Yanınızda bulunamadık, Bal damlayan sozlerinizden nasip olamadık Hadisler duyup ezberleyemedik Kuranı Kerimi sizin hoş tatlı sesinizden dinleyemedik Mescid de arkanızda namaz kılamadık Savaşlara katılıp yaralıların yaralarını saramadık, onlara bir bardak su veremedik Cok muzdaribim efendim cook İcimiz yanıyor Sizi oylesine ozledim ki anlatamam efendim Şu an cıkıp gelmenizi o kadar isterdim ki diyorum

Dilim soyluyor, İcim yanıyor, Fakat utanıyorum, Sizi davet etmeye Her turlu cirkinliklerin yaşandığı, helalin haramın hic fark etmediği, Faizin tatlı bir baklava gibi yendiği, tesetturun neredeyse kalmadığı, zinanın acıktan acığa kol gezdiği bu devire sizi utanmadan nasıl davet edebilirim ki efendim! Uc kuruşluk dunya menfaatleri icin kardeş kardeşi vuruyor

Şan, şohret, para hep itibar goruyor, ama Allah (cc) korkusu, sizin sevginiz, size olan ozlem, aşkınızla yanan gonullerde gun gectikce buyuyor Gelin artık efendim Kuruyan coller gole donsun, yeşeren yapraklar gule donsun Her şey size hasret, her şey size aşık Zerreden kurreye, habbeden kubbeye her şey efendim Kainatın hic solmayan gulune sonsuz salat ve selam olsun Ahirette cemalini gormek ve şefaatinizi almak dileğiyle

ALA RASULUNA SALAVAT