Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber Efendimizin Alçak Gönüllüğü

0
172

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Peygamber Efendimiz'in Alçak Gönüllüğü Hakkında

Allahın Elçisinin evdeki hali nasıldı

Hz Ayşe (ranha) cevaplar:

O kendi işini kendi görmekten hoşlanırdı Arkadaşları bütün işini yapmaya hazır olmalarına karşın bunu istemezdi Evdeyken, elbiselerini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, develeri bağlar ve yemlerini verirdi Hem, ayakkabılarını ve delik su kırbalarını tamir eder, hizmetçilere de yardım ederek onlarla birlikte hamur yoğururdu Çarşıdan yiyeceğini kendi taşır, birisi Ey Allahın Elçisi! Müsade ver ben taşıyayımdediğinde,

Tarih boyunca insanlık, eline geçirdiği maddî ya da manevî güçle, kendi cinsine, hatta ALLAH'a bile kafa tutan nice iktidar sahibi tanımıştır Ama, ayrıca maddî ve keza de manevî güce sahip olan Hz Muhammed (sas) farklıydı O bir sözünde Ben ne bir kralım, ne de zorbayım; bilakis Kureyş'ten kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum553 demiştir Bu sözüyle halktan biri olduğunu vurgulamıştır Kendisi Sözcüki Şehâdet'de de ifadesini bulduğu şekliyle ALLAH'ın kulu ve elçisidir Bu nitelik, onun tüm hayatına yansımıştır Sözgelimi bir topluluğa girdiğinde manâsız bulduğu yere oturduğunu görüyoruz Aslında, hayatını bir devletligibi yok bayağı bir ALLAH'ın kulu olarak yaşamıştır Debdebesiz, sade bir hayat tarzını seçen Hz Peygamber'in hayatında peygamberliğin kişisel bir üstünlük için kullanıldığı da görülmüş değildir

Ihtiyar sahâbî Mahreme b Nevfel bir gün Hz Peygamber'in kendisine gelen elbiseleri dağıttığını duyar Oğlu Misver'i yanında alarak Hz Peygamber'in evinin önüne kazanç Ona Hz Peygamber'e seslenmesini söyler Lakin çocuk çekinir Bunun üzere Mahreme Evladım, o bir acımasız değildir *

858,461Konular
981,115Mesajlar
29,530Kullanıcılar
oeviniSon üye
Üst Alt