Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber Efendimizin Allahı Gormesi

Peygamber Efendimizin Allahı Gormesi
0
148

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Miracta Peygamber Efendimiz Allah'ı Gormuş mudur

Peygamberimiz miracta Cenabı Hakkı bizzat baş gozu ile gormuştur

Fıkh ve hadis ilimlerinde muctehid ve evliyanın buyuklerinden S Abdulkadiri Geylani hazretleri buyuruyor ki:

Mirac gecesi Resulullah, Allahu tealayı gordu Cunku Cabir bin Abdullah, Peygamber efendimizin Necm suresinde Elbette Onu gorduayeti kerimesi uzerine, Elbette Rabbimi gordumbuyurduğunu ve aynı surenin Sidretulmunteha yanındaayeti kerimesi uzerine, Ben sidretulmuntehada Rabbimi gordum Oyle ki, ilahi vechinin nuru, benim icin zahir oldubuyurduğunu bildirmiştir

İsra suresini 17 ayetinin tefsirinde, İbni Abbas hazretleri buyurdu ki: Mirac gecesinde Resulullah, Allahu tealayı gorduGunyetu ’t Talibin)

İmamı Rabbani:

“O Server (asm), Mirac gecesinde Rabb ’ini dunyada değil, ahirette gordu Cunku o Server (asm), o gece, zaman ve mekan cevresinden dışarı cıktı Ezeli ve ebedi bir an buldu Başlangıcı ve sonu bir nokta olarak gordu Cennete gideceklerin, binlerce yıl sonra, cennete gidişlerini ve cennette oluşlarını, o gece gordu İşte o makamdaki gormek, dunyada gormek değildir “Ahiret gormesi ile gormektir Bu gormeyi dunyada gordu demek de mecaz olarak soylenmiştir Dunyadan gidip gorduğu ve yine dunyaya geldiği icin dunyada gordu denilmiştir (Mektubat, 283)

858,468Konular
981,187Mesajlar
29,540Kullanıcılar
kaansaddaSon üye
Üst Alt