Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber Efendimizin Babası Kimdir

Peygamber Efendimizin Babası Kimdir
0
254

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Peygamber Efendimizin Babası Hakkında Bilgi

Hz Muhammedin Babası Kimdir

Hz Muhammed (tez)in babası, Abdullah bin AbdülmuttalibtirAbdullah bin Abdülmuttalib,Kureyşin Benî Hâşim koluna mensuptur Babası peygamber efendimiz doğmadan evvel ölmüştür

Peygamber efendimizin babası Abdullah gençlik çağına ulaştığında kendisine gelen birçok evlilik teklifini kabul etmemiş, nihayet babasının teşebbüsüyle Vehbin kızı Âmine ile evlenmiştir

Abdullah ticaret için gittiği Suriyeden dönerken Yesribe (Medine) uğramış ve orada babasının dayıları olan Adî b Neccâr oğullarını ziyaret etmişti Ancak bu sırada hastalanıp akrabalarının yanına bir ay dek hasta yattıktan sonradan ölüm etmiş ve Medinede defnedilmiştir Abdülmuttalib Abdullahın hastalığını haber alınca büyük oğlu Hârisi Yesribe göndermiş, fakat Hâris şehre ulaşmadan kardeşi vefat etmiştir Bu sebeple Hz Peygamber yetim olarak dünyaya gelmiştir *

Similar threads

Peygamber Efendimizin Annesi Ve Babası Hakkında Kısa Veri Peygamber Efendimiz'in Babası, Kureyşin Beni Haşim kolundan Abdullah b Abdülmuttalib, annesi ise Kureyş kabilesinin Beni Zühre koluna mensup Vehb b Abdümenafın kızı Aminedir Hz Peygamber onların evliliklerinden dünyaya gelen tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
Peygamber Efendimizin Annesi Ve Babası Hakkında Kısa Bilgi Peygamber Efendimiz'in Babası, Kureyşin Beni Haşim kolundan Abdullah b Abdulmuttalib, annesi ise Kureyş kabilesinin Beni Zuhre koluna mensup Vehb b Abdumenafın kızı Aminedir Hz Peygamber onların evliliklerinden dunyaya gelen tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Peygamber Efendimizin Annesi Ve Babasını Ne Vakit Kaybetti? Peygamber Efendimiz HzMuhammed Sav az önce 6 yaşındayken annesini kaybetmiştirPeygamber Efendimiz HzAmine annemiz ile Medine'den Mekke'ye yolculukları esnasında, Medine'nin 23 mil güneyinde Ebva köyü yakınlarında hastalanmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
254
Peygamber Efendimizin Annesi Ve Babasını Ne Zaman Kaybetti? Peygamber Efendimiz HzMuhammed Sav henuz 6 yaşındayken annesini kaybetmiştirPeygamber Efendimiz HzAmine annemiz ile Medine'den Mekke'ye yolculukları sırasında, Medine'nin 23 mil guneyinde Ebva koyu yakınlarında hastalanmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
243
Peygamber Efendimizin Babası Ne Süre Öldü Peygamber Efendimizin Babası Ne Vakit Nerede Vefaat Etti Peygamberimizin babası Hz Abdullah hz Amine ile evlendikten Kısa bir müddet daha sonra gittiği ticaret kervanından dönerken yolda hastalandı Medinede dayısı Beni Adiy bin Neccarin yanında bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt