Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Nelerdir

Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Nelerdir
0
139

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri

Eşa's b Suleyn (ra) anlatıyor:
Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti ki: Bir gun Medine sokaklarında izarımı suruyerek yuruyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde surunmemesi, onun daha temiz kalmasını ve uzun muddet dayanmasını sağlardiyordu Arkama donup baktığımda bu sozleri soyleyenin Resulullah Efendimiz olduğunu gordum
Seleme b ElEkva'dan (ra):
Hz Osman, uzunluğu bacaklarının yarısına kadar ulaşan bir izar giyer ve Arkadaşımın (sahibi), yani Resulullah (sav)'ın izarları da aynen boyleydiderdi

Similar threads

Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti ki: Bir gun Medine sokaklarında izarımı suruyerek yuruyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde surunmemesi, onun daha temiz kalmasını ve uzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Eşa's b Süleyn (ra) anlatıyor: Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti ki: Bir gün Medine sokaklarında izarımı sürüyerek yürüyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde sürünmemesi, onun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
188
Peygamberimiz (sav)'in giyimi hakkında da sahabeler pek cok detay aktarmışlardır Bunun yanı sıra Peygamber Efendimizin muminlere nasıl giyinmeleri gerektiğiyle ilgili olarak tavsiyeleri de onun bu konuya verdiği onemi ortaya koymaktadır Orneğin Peygamber Efendimiz hadisi şeriflerinde şoyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti oysa: Bir gün Medine sokaklarında izarımı sürüyerek yürüyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde sürünmemesi, onun daha pak kalmasını ve uzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Peygamberimiz (sav)'in giyimi hakkında da sahabeler böylece fazla ayrıntısıyla uğraşma aktarmışlardır Bunun yanı sıra Peygamber Efendimizin müminlere nasıl giyinmeleri gerektiğiyle ilgili olarak tavsiyeleri de onun bu konuya verdiği önemi ortaya koymaktadır Mesela Peygamber Efendimiz hadisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
858,460Konular
981,098Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt