iltasyazilim
FD Üye
Hz Muhammed sav 571 Yılında Mekkede Doğdu
Hz Muhammed sav 632 yılında 63 yaşında Vefat Etti
Doğumu güneşin doğuşuna denk kazanç Anne Amine ve doğuma tezgâhtar olan 3 ebe bunun sıradan bir doğum olmadığında ayrıca düşünce Evin içinin az daha ışıdığını, yıldızların sözde dünyaya daha da yaklaştığını hissederler İçlerini manâ veremedikleri bir sevinç ve mutluluk kaplar Muhammed bebek babasını birkaç hafta önce yitirmiştir Ebelerden biri heyecanla büyükbaba Abdülmuttalib ’e koşar; müjde verir Oğlunun yası ile yaralı Abdülmuttalib torun Muhammed ’i bir örtü ile sarmalayıp soluğu Kâbe ’de alır Tavaf ederken dudaklarından bir şiir dökülür:
“Örtülere sarılı,
Şu tertemiz bebeği veren ALLAH ’a hamd olsun
Daha beşikteyken bütün akranlarını geride bıraktı
Kâbe ’nin Rabbine havale ediyorum onu
Onu olgun ve sapasağlam bakmak için
Tüm kötülerin
Ve gözleri
Fıldır fıldır oynayan hasetçilerin
Şerrinden korusun diye
Kâbe ’nin Rabbi ’ne emanet ediyorum *
Hz Muhammed sav 632 yılında 63 yaşında Vefat Etti
Doğumu güneşin doğuşuna denk kazanç Anne Amine ve doğuma tezgâhtar olan 3 ebe bunun sıradan bir doğum olmadığında ayrıca düşünce Evin içinin az daha ışıdığını, yıldızların sözde dünyaya daha da yaklaştığını hissederler İçlerini manâ veremedikleri bir sevinç ve mutluluk kaplar Muhammed bebek babasını birkaç hafta önce yitirmiştir Ebelerden biri heyecanla büyükbaba Abdülmuttalib ’e koşar; müjde verir Oğlunun yası ile yaralı Abdülmuttalib torun Muhammed ’i bir örtü ile sarmalayıp soluğu Kâbe ’de alır Tavaf ederken dudaklarından bir şiir dökülür:
“Örtülere sarılı,
Şu tertemiz bebeği veren ALLAH ’a hamd olsun
Daha beşikteyken bütün akranlarını geride bıraktı
Kâbe ’nin Rabbine havale ediyorum onu
Onu olgun ve sapasağlam bakmak için
Tüm kötülerin
Ve gözleri
Fıldır fıldır oynayan hasetçilerin
Şerrinden korusun diye
Kâbe ’nin Rabbi ’ne emanet ediyorum *