Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber Efendimizin Duaları Nelerdir

Peygamber Efendimizin Duaları Nelerdir
0
168

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Peygamberimizin Yaptığı Dualar

Peygamber Efendimizin (TEZ) Duaları Hakkında Veri

Kuran'da birçok ayette Peygamberimiz (iddia)'in dualarından bahsedilmektedir Peygamber Efendimizin pek fazla gece dua etmek için kalktığı bilinir Peygamberimiz (tez) dualarında Allah'ı sıfatları ile anarak O'nu yüceltmiştir Peygamberimiz (tez)'in Kuran'da bildirilen dualarından biri şöyledir:

De ki: Ey mülkün sahibi Allah'ım, dilediğine mülkü verirsin ve dilediğinden mülkü çekipalırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alçaltırsın; hayır Senin elindedir Aslında Sen, herşeye şiddet yetirensin(Ali İmran Suresi, 26)

Rivayetlerde ise, Peygamber Efendimizin Allah'a kendisine hoş bir ahlak ve iyi bir mizaç vermesi için dua ettiği ve dualarında Allah'a şöyle yalvardığı belirtilir:

Allah'ım! Yaratılışımı ve ahlakımı güzelleştir İlahi! Beni ahlakın kötülerinden uzaklaştır

Peygamber Efendimiz'e, şeytanın olumsuz telkinlerine ve manevi saldırılarına karşı Allah'tan şöyle takviye istemesi emredilmiştir:

Ve de ancak: Rabbim şeytanın kışkırtmalarından sana sığınırım Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim(Müminun Suresi, 9798)

Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır

Başka bir ilâh değil, fakat Allah var Onun şerîki yoktur Mal O'nundur, hamd de O'nundur O her şeye kaadirdir Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur Ve mal varlığı sahibi olanlara servetleri sana aleyhinde bir avantaj veremez Yani servetine güvenerek sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz

Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde fazla gitmemi, ve Senin benden bildiğin hallerimi mağfiret eyle Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!

Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve ahali üstüne kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölümü benim için bahtı açık gördüğün süre da beni vefât ettir Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum Senden bitmez tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonradan yaşamanın serinliğini istiyorum Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum Bütün bunları hasar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzaktan olarak vermeni istiyorum Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl

Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın keza ivedi, ayrıca geç olanını istiyorum Ey Rabbim Resûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum Allah'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır

Sana bir kısım sözler öğreteyim mi ancak, Allah Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğretir, sonradan ebediyyen unutturmaz De oysa:
Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir Ben zelîlim beni azîz kıl Ben sana muhtacım, beni rızıklandır

Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve fena hastalıklardan sana sığınırım

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem duâasında: Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği süre sevinen, musibet ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl *