HzMuhammed (sav) Efendimizden Dualar, Peygamber Efendimizin Duaları
Sevgili Peygamber Efendimizin Yaptığı Gunluk Dualar
Sabahleyin Uykudan Kalkınca Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb65aa8d6
Okunuşu: Elhamdulillahillezi ehyana ba'de ma ematena ve ileyhi'n nuşur
Anlamı: Bizi oldurdukten sonra dirilten (uyuduktan sonra uyandıran) Allah'a hamdolsun (kıyamette) O'nun huzurunda toplanılacaktır(Buhari: 1196)
Her Sabah Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb66c2d08
Okunuşu: Allahumme bike asbahna ve bike emseyna ve bike nehya ve bike nemutu ve ileykennuşur
Anlamı: Allahım! Senin yardımınla sabaha girdik, senin yardımınla akşama kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle oluyoruz ve (kıyamette) varış sanadır(Ebu Davud: 5067)
Her Akşam Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb67e97b2
Okunuşu: Allahumme bike emseyna ve bike esbahna ve bike nahya ve bike nemutu ve ileykel masir
Anlamı: Allahım! Senin yardımınla akşama girdik, senin yardımınla sabaha kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle oluyoruz ve donuş yalnız sanadır(İbn Mace, Dua: 14)
Şirkten Korunmak İcin (SabahAkşam) Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb69081da
Okunuşu: Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şey'en ve ene a'lemu ve estağfiruke lima la a'lemu inneke ente allamulğuyubi
Anlamı: Allahım! Şuphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırımBilmeyerek işlemiş olduğum(şirk ve hatalarım) ın senden bağışlanmasını dilerim Şuphesiz ki butun gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin(etterğıb ve etterhib: 176)
Yemekten Sonra Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6a1c7b8
Okunuşu: Elhamdulillahillezi et'amena ve segana ve cealena muslimin
Anlamı: Bizi nimetleriyle yediren ve iciren ve bizi İslam uzere bulunduran Allah'a hamd olsun(Ebu Davud, At'ime:15)
Elbise Giyerken Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6b2e2f6
Okunuşu: Elhamdulillahillezi kesani haza ve razeganihi min ğayri havlin minni ve la guvvetin
Anlamı: O Allah'a hamd olsun ki, benden bir kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi(Tirmizi, deavat: 107)
Camiye Girerken Okunacak Dua (sağ ayakla girilir)
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6c3d77a
Okunuşu: Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi Allahummeğfir li zunubi veftah li ebvabe rahmetike
Anlamı: Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun Allah'ım , gunahlarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını ac(Muslim, musafirin:68)
Camiden Cıkarken Okunacak Dua (sol ayakla cıkılır)
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6d4d474
Okunuşu: Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi Allahumme inni es'eluke min fedlike, allahumme e'sımni mineşşeytanirracim
Anlamı: Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun Allah'ım , Senden fazlu (ihsanını) diliyorum Allahım, beni rahmetinden uzaklaştırılmış şeytanın şerrinden koru(Buhari, teheccud: 25)
Helaya Girerken Okunacak Dua (sol ayakla girilir)
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6e52df5
Okunuşu: Bismillahi Allahumme inni euzu bike minelhubsi velhebaisi
Anlamı: Allah'ın adıyla, Allahım, her turlu pislikten ve pis olan şeylerden(erkek ve dişi şeytanların şerrinden) sana sığınırım(İbni Mace, Teharet: 9)
Heladan Cıkarken Okunacak Dua (sağ ayakla cıkılır)
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6f5aee0
Okunuşu: Ğufraneke, Elhamdulillahillezi ezhebe annil eza ve afani
Anlamı: (Allahım!) Senin mağfiretini dilerimBenden eza veren şeyleri gideren ve bana afiyet veren Allah'a hamdolsun(İbni Mace, taharet:10)
Sevgili Peygamber Efendimizin Yaptığı Gunluk Dualar
Sabahleyin Uykudan Kalkınca Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb65aa8d6
Okunuşu: Elhamdulillahillezi ehyana ba'de ma ematena ve ileyhi'n nuşur
Anlamı: Bizi oldurdukten sonra dirilten (uyuduktan sonra uyandıran) Allah'a hamdolsun (kıyamette) O'nun huzurunda toplanılacaktır(Buhari: 1196)
Her Sabah Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb66c2d08
Okunuşu: Allahumme bike asbahna ve bike emseyna ve bike nehya ve bike nemutu ve ileykennuşur
Anlamı: Allahım! Senin yardımınla sabaha girdik, senin yardımınla akşama kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle oluyoruz ve (kıyamette) varış sanadır(Ebu Davud: 5067)
Her Akşam Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb67e97b2
Okunuşu: Allahumme bike emseyna ve bike esbahna ve bike nahya ve bike nemutu ve ileykel masir
Anlamı: Allahım! Senin yardımınla akşama girdik, senin yardımınla sabaha kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle oluyoruz ve donuş yalnız sanadır(İbn Mace, Dua: 14)
Şirkten Korunmak İcin (SabahAkşam) Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb69081da
Okunuşu: Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şey'en ve ene a'lemu ve estağfiruke lima la a'lemu inneke ente allamulğuyubi
Anlamı: Allahım! Şuphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırımBilmeyerek işlemiş olduğum(şirk ve hatalarım) ın senden bağışlanmasını dilerim Şuphesiz ki butun gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin(etterğıb ve etterhib: 176)
Yemekten Sonra Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6a1c7b8
Okunuşu: Elhamdulillahillezi et'amena ve segana ve cealena muslimin
Anlamı: Bizi nimetleriyle yediren ve iciren ve bizi İslam uzere bulunduran Allah'a hamd olsun(Ebu Davud, At'ime:15)
Elbise Giyerken Okunacak Dua
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6b2e2f6
Okunuşu: Elhamdulillahillezi kesani haza ve razeganihi min ğayri havlin minni ve la guvvetin
Anlamı: O Allah'a hamd olsun ki, benden bir kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi(Tirmizi, deavat: 107)
Camiye Girerken Okunacak Dua (sağ ayakla girilir)
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6c3d77a
Okunuşu: Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi Allahummeğfir li zunubi veftah li ebvabe rahmetike
Anlamı: Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun Allah'ım , gunahlarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını ac(Muslim, musafirin:68)
Camiden Cıkarken Okunacak Dua (sol ayakla cıkılır)
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6d4d474
Okunuşu: Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi Allahumme inni es'eluke min fedlike, allahumme e'sımni mineşşeytanirracim
Anlamı: Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun Allah'ım , Senden fazlu (ihsanını) diliyorum Allahım, beni rahmetinden uzaklaştırılmış şeytanın şerrinden koru(Buhari, teheccud: 25)
Helaya Girerken Okunacak Dua (sol ayakla girilir)
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6e52df5
Okunuşu: Bismillahi Allahumme inni euzu bike minelhubsi velhebaisi
Anlamı: Allah'ın adıyla, Allahım, her turlu pislikten ve pis olan şeylerden(erkek ve dişi şeytanların şerrinden) sana sığınırım(İbni Mace, Teharet: 9)
Heladan Cıkarken Okunacak Dua (sağ ayakla cıkılır)
imagespeygamberefendimizindualarindanbazilari5afdeb6f5aee0
Okunuşu: Ğufraneke, Elhamdulillahillezi ezhebe annil eza ve afani
Anlamı: (Allahım!) Senin mağfiretini dilerimBenden eza veren şeyleri gideren ve bana afiyet veren Allah'a hamdolsun(İbni Mace, taharet:10)