Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber Efendimizin Gunluk Duaları

Peygamber Efendimizin Gunluk Duaları
0
104

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
HzMuhammed SA:V in Gunluk Yaptığı Dualar
Peygamberimizin Gunluk Duaları

Sabahleyin Uykudan Kalkınca Okunacak Dua:

Elhamdulillahillezi ehyana bade ma ematena ve ileyhin nuşur

Anlamı: “Bizi oldurdukten sonra dirilten (uyuduktan sonra uyandıran) Allaha hamdolsun (kıyamette) Onun huzurunda toplanılacaktır (Buhari: 1196)

Her Sabah Okunacak Dua:

“Allahumme bike asbahna ve bike emseyna ve bike nehya ve bike nemutu ve ileykennuşur

Anlamı: “Allahım! Senin yardımınla sabaha girdik, senin yardımınla akşama kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle oluyoruz ve (kıyamette) varış sanadır (Ebu Davud: 5067)

Her Akşam Okunacak Dua:

“Allahumme bike emseyna ve bike esbahna ve bike nahya ve bike nemutu ve ileykel masir

Anlamı: “Allahım! Senin yardımınla akşama girdik, senin yardımınla sabaha kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle oluyoruz ve donuş yalnız sanadır (İbn Mace, Dua: 14)

Şirkten Korunmak İcin (SabahAkşam) Okunacak Dua:

Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şeyen ve ene alemu ve estağfiruke lima la alemu inneke ente allamulğuyubi

Anlamı: “Allahım! Şuphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırımBilmeyerek işlemiş olduğum(şirk ve hatalarım) ın senden bağışlanmasını dilerim Şuphesiz ki butun gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin (etterğıb ve etterhib: 176)

Yemekten Sonra Okunacak Dua:

“Elhamdulillahillezi etamena ve segana ve cealena muslimin

Anlamı: “Bizi nimetleriyle yediren ve iciren ve bizi İslam uzere bulunduran Allaha hamd olsun

Elbise Giyerken Okunacak Dua:

“Elhamdulillahillezi kesani haza ve razeganihi min ğayri havlin minni ve la guvvetin

Anlamı: “O Allaha hamd olsun ki, benden bir kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi (Tirmizi, deavat: 107

Camiye Girerken Okunacak Dua (sağ ayakla girilir):

“Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi Allahummeğfir li zunubi veftah li ebvabe rahmetike

Anlamı: “Allahın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun Allahım , gunahlarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını ac (Muslim, musafirin:68

Camiden Cıkarken Okunacak Dua (sol ayakla cıkılır):

“Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi Allahumme inni eseluke min fedlike, allahumme esımni mineşşeytanirracim

Anlamı: “Allahın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun Allahım , Senden fazlu (ihsanını) diliyorum Allahım, beni rahmetinden uzaklaştırılmış şeytanın şerrinden koru (Buhari, teheccud: 25

Helaya Girerken Okunacak Dua (sol ayakla girilir):

“Bismillahi Allahumme inni euzu bike minelhubsi velhebaisi

Anlamı: “Allahın adıyla, Allahım, her turlu pislikten ve pis olan şeylerden(erkek ve dişi şeytanların şerrinden) sana sığınırım (İbni Mace, Teharet: 9)

Heladan Cıkarken Okunacak Dua (sağ ayakla cıkılır):

Ğufraneke, Elhamdulillahillezi ezhebe annil eza ve afani

Anlamı: “(Allahım!) Senin mağfiretini dilerimBenden eza veren şeyleri gideren ve bana afiyet veren Allaha hamdolsun (İbni Mace, taharet:10)

Bir Meclisten (sohbet veya bir toplantıdan) Kalkarken Okunacak Dua:

“Subhaneke Allahumme ve bihamdike eşhedu en la ilahe illa ente estağfiruke ve etubu ileyke

Anlamı: “Allahım! Seni her turlu noksanlıklardan tenzih eder, hamdimi sana takdim ederim Senden başka hicbir ilah bulunmadığına şehadet ederim Senden mağfiret diliyor ve sana tevbe ediyorum (tirmizi, deavat: 38

Su İctikten Sonra Okunacak Dua:

“Elhamdulillahillezi segana azben furaten birahmetihi ve lem yecalhu milhen ucacen bizunubina

Anlamı: “Bize tatlı soğuk su iciren ve gunahlarımız sebebiyle onu icilmez tuzlu su yapmayan Allaha hamd olsun (Ebu Nuaym)

Aynaya Bakarken Okunacak Dua:

Elhamdulillahi Allahumme kema hassente halgi fehassin hulugi

Anlamı: “Allaha hamdolsun Allahım! Benim yaratılışımı guzel kıldığın gibi ahlakımı da guzelleştir (İbnussunni, El Ezkar: 270)

Aksırma Esnasında:

Aksıran kimsenin; Elhamdulilllah “Allaha hamd olsun demesi, onu işiten kimsenin de: “Yerhamukeallah “Allah sana merhamet etsin demesi gerekir Aksıran kişi, yanında “Yerhamukeallah denildiğini duyunca: “Yehdina ve yehdikumullah Allah bize ve size hidayet versin Veya, “Yehdikumullahu ve yuslihu balekum “Allah, sizi doğru yola yoneltsin ve işlerinizi duzeltsin demelidir (Buhari, Edep: 125)

Vasıtaya Binerken Okunacak Dua:

Once besmele okunur; uc tekbir getirilir Sonra:

Subhanellezi sehharalena haza ve ma kunna lehu mugrinine ve inna ila rabbina lemungalibun

Anlamı: “Bunu bizim hizmetimize veren Allahın şanı ne yucedir Onun ihsanı olmasaydı biz buna guc yetiremezdik Muhakkak ki biz Rabbimize doneceğiz (Zuhruf Suresi 1314)

Eve Girerken Okunacak Dua:

“Allahumme inni eseluke hayral mevleci ve hayral mehraci bismillahi ve lecna ve bismillahi haracna va alallahi rabbina tevekkelna
Anlamı: “Allahım! Her giriş ve cıkışımda senden hayır diliyorum Allahın adıyla evimize girer, Allahın adıyla cıkarız ve Rabbimize dayanıp guveniriz (Ebu Davud, Edeb: 112)

Evden Cıkarken Okunacak Dua:

Bismillahi tevekkeltu alellahi la havle ve la guvvete illa billahil aliyyil azim

Anlamı: “Allahın adını anarak (evimden cıkıyorum) ben, Allaha dayanıp tevekkul ettim (her turlu) kuvvet ve kudret ancak yuce Allahın yardımıyladır (Tirmizi, deavat: 34)

Gece Uykudan Once Okunacak Dua:

“Bismike Allahumme emutu ve ehya

Anlamı: “Senin adını anarak olur ve dirilirim (uyur ve uyanırım) Allahım! (Buhari, Deavat: 7)