Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber Efendimizin Miraca Hazırlanışı

0
108

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

imagespeygamberefendimizinmiracahazirlanisi5adf9e7c2bc9a
Hz Muhammed (sav) Recebi Şerif’in 27 Pazartesi gecesi halası Ummu Hani (rah)’nın evinde kalmıştı İki rek'at gece namazını kıldıktan sonra yanı uzerine yatmış ve uyumuştu Bu sırada evin catısı acılmış; Cebrail, Mikail, İsrafii (as) her birerinin yanında yetmiş bin melek ile geldiler Cebrail (as) Sevgili Peygamberimize (sav) uyandırdı Efendimiz (sav) şoyle buyurdular;

“Kalktım, bir de baktım ki Cebrail (as) ! Kardeşim Cebrail’e 'Ne oldu, niye geldiniz?’ diye sorduğumda: “Ya Muhammed!Cenabı Allah beni sana gonderdi Bu gece, bundan once hic kimseye yapmadığı ve bundan sonra da hic kimseye yapmayacağı ikramı sana lutuf ve ihsanda buIunmak uzere seni O’na goturmemi emir buyurdua Cunku sen, Rabb’inle konuşmak ve onu gormek istiyorsun Bu gece Rabb’inin bircok acaibatını, azamet ve kudretini muşahede edeceksin’ dedi

Abdest aldım ve iki rek'at namaz kıldım Sonra Cebrail (as) manevi bir ameliyat ile boğazımdan karnıma kadar goğsumu yardı (Bu ameliyat herhangi bir alet ile elmadı ve kan akmadığı gibi Peygamberimiz herhangi bir acı da hissetmedi Zira bu bir mucizedir) ici zemzem dolu bir buyuk kap getirildi Kalbimi cıkarıp bu zemzemle uc defa yıkadılar Sonra ici iman ve hikmetle dolu başka bir buyuk kap getirdiler ve kalbime doldurdular Kalbime ayrıca sekinet koyduktan sonra yerine tekrar yerleştirdiler

Hz Muhammed goğsu o anda iyileşti Fakat bakanlar goğsunde bu manevi ameliyatın izini gorurlerdi Bu gece Cebrail A(as) beyaz bir binek getirdi Beyazlığı ve parlaklığı sebebiyle veya şimşek kadar hızlı olduğu icin bu bineğe ‘Burak' denilmiştir

Cebrail (as) “Haydi gidelim dedi “Nereye?diye sordum, “Rabb’ine ve Rabb'inin dilediği yerlerededi ve Buraga bindirilerek yola cıkarıldım

858,497Konular
982,543Mesajlar
30,281Kullanıcılar
BynuriSon üye
Üst Alt