Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber Efendimizin (s.a.v) Babası Ne Zaman Vefat Etmiştir?

Peygamber Efendimizin (s.a.v) Babası Ne Zaman Vefat Etmiştir?
0
118

dreamseo

FD Üye
Etkileşim
6
F-D Coin
70
Peygamber Efendimizin (sav) Babası Ne Zaman Vefat Etmiştir?

Peygamber Efendimizin (sav) babası Abdullah, Kureyş’in Haşimoğulları kolundan Abdulmuttalib’in oğludur Annesi ise Kureyş’in Zühreoğulları kolundan Vehb b Abdimenaf’ın kızı Âmine ile evlenmişti Peygamber Efendimizin (sav) babası Abdullah ticaretle uğraşıyordu Peygamberimiz (sav) henüz dünyaya gelmemişken ticaret için Suriye tarafına gitmişti
Suriye’de işlerini bitirip geri dönerken Medine’ye uğrayarak orada yaşayan babasının dayısı olan Adî b Neccâr’ın oğullarını ziyaret etmiştir Bu sırada bir hastalığa yakalanmıştı Bunu haber alan Hz Abdullah’ın babası Abdülmuttalib büyük oğlu olan Hâris’i hemen Medine’ye gönderdi fakat Haris Medine’ye ulaşamadan Hz Abdullah vefat etmişti Hz Abdullah ettiği vakit Amine Peygamberimize altı aylık hamileydi Peygamberimiz (sav) daha doğmadan yetim kaldı

Similar threads

Peygamber Efendimizin Babası Hakkında Bilgi Hz Muhammedin Babası Kimdir Hz Muhammed (tez)in babası, Abdullah bin AbdülmuttalibtirAbdullah bin Abdülmuttalib,Kureyşin Benî Hâşim koluna mensuptur Babası peygamber efendimiz doğmadan evvel ölmüştür Peygamber efendimizin babası Abdullah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
260
Peygamber Efendimizin Babasının hz Abdullah hayatı Hz Muhammed (sav)’in babası, Kureyş’in Beni Haşim kolundan Abdullah b Abdulmuttalib, annesi ise Kureyş kabilesinin Beni Zuhre koluna mensup Vehb b Abdumenaf’ın kızı Amine’dir Hz Peygamber onların evliliklerinden dunyaya gelen tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Peygamberimizin Soyu ve Ailesi Hz Muhammed ( sav) soyu yirmi birinci kuşakta yer alan dedesi Adnan’a kadar kesin olarak bilinmekte ve İsmail (as) vasıtasıyla İbrahim’e (as) dayanmaktadır Bu soy kütüğü şöyledir: Muhammed b Abdullah b Abdulmuttalib (Şeybe) b Hâşim b Abdümenaf b Kusay b Kilâb b...
Cevaplar
0
Görüntüleme
463
Peygamber Efendimizin Babası Nerede Vefat Etti? Peygamber Efendimizin babası Hz Abdullah Medinede dayısı Beni Adiy bin Neccarin yanında bir ay hasta aldıktan sonra vefat etmiştir
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Peygamber efendimizin babası Hz Muhammedin babasının ismi Hz Muhammed (sav)’in babası, Kureyş’in Beni Haşim kolundan Abdullah b Abdulmuttalibtir Hz Peygamber’in babası Abdullah akranları arasında cok beğenilen yakışıklı bir gencti Yuzunde diğer genclerde bulunmayan bir guzellik ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,497Konular
981,987Mesajlar
29,978Kullanıcılar
mskalSon üye
Üst Alt