Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber efendimizin sabah uyandığında yaptığı dua

0
151

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

imagespeygamberefendimizinsabahuyandigindayaptigidua5afe6ed3e9b4d

Bizi oldurdukten sonra dirilten Allah'a hamd olsun; donuş Onadır Senden başka ilah yoktur Seni butun noksanlıklardan tenzih ederim Allahım, gunahlarımdan dolayı Senden mağfiret talep ediyor ve rahmetini istiyorum

imagespeygamberefendimizinsabahuyandigindayaptigidua5afe6ed55f75b

Allahım, ilmimi artır, bana ihsan ettiğin hidayetten sonra kalbimi haktan saptırma, bana kendi katından rahmet ihsan eyle Şuphesiz ki Sen, bol ihsan sahibisin

Hz Aişe (radıyallahu anha) anlatıyor: Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam) geceleyin uyanınca şu duayı okurdu:

ـسُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ، أسْتَغْفِرُكَ لِذَنْبِى وَأسْألُكَ رَحْمَتَكَ اللَّهُمَّ زِدْنِى عِلْماً، وََ تُزِغْ قَلْبِى بَعْدَ إذْ هَدَيْتَنِى وَهَبْ لِى مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إنَّكَ أنْتَ الْوَهَّابُ

Allahım! Seni hamdinle tenzih ederim, Senden başka ilah yoktur Gunahım icin affını dilerim, rahmetini taleb ederim Allahım ilmimi artır, bana hidayet verdikten sonra kalbimi saptırma Katından bana rahmet lutfet Sen lutfedenlerin en comerdisin EbU Davud, Edeb 108, (5061)

Similar threads

Uykudan Uyananın Okuyacağı Dualar Uykudan Uyananınca Okunacak Dualar Rasulullah sallahu aleyhi ve sellem şoyle buyurdu: Biriniz uykudan uyandığı zaman şoyle desin: Elhamdu lillahillezi radde aleyye rUhıy ve afani fi cesedi ve ezine li bizikrih (Ruhumu bana iade eden, vucuduma afiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Peygamber Efendimizin Mubarek Duası Peygamber efendimizin oyle guzel duaları varki bu duaların hepsini oğrenemiz mumkun olmayabilir Keşke hepsini oğrenbilsek ne kadar guzel olur fakat oğrenemiyoruz malesef en azından okumak icin zaman ayırıp okumamızda fazlasıyla yarar vardır Peygamber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
mustafa karataş duaları,mustafa karataşın duaları,mustafa karataş dua Mustafa Karataş tan Guzel Dualar Bismillahirrahmanirrahim Allah'ım nefsimi sana teslim ettim, yuzumu sana cevirdim, işlerimi sana emanet ettim, sırtımı sana dayadım Senin rahmetinden umitvarım, gazabından da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
249
Peygamber Efendimizin HzEbu Bekire Oğrettiği Dua: Allahım! Şuphesiz ben kendi nefsime, Cok zulum ettim Senden başka hicbir kimse Gunahları bağışlayamaz Bu itibarla katından Bir mafiretle beni bağışla Ve bana merhamet et Şuphesiz mafiret edici Sensin Rahim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Peygamber efendimiz Namazdan Sonra Nasıl Dua Ederdi Hz Muhammedin sav in namazdan Sonra Yaptığı Dua Şehit Mecmua kitabında İmam Bakır (as)ın şoyle buyurduğunu rivayet etmiştir: Resulullah (saa) teşehhut ve selamı bitirdikten yere oturup sağ elini başına bırakarak Ondan başka ilah olmayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
250
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt