Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamberimiz iftardan sonra nasıl dua ederdi?

Peygamberimiz iftardan sonra nasıl dua ederdi?
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Muâz b Zuhre; Rasûlullah (sa) ’e değin ulaştırdığı rivayetinde; Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin iftar ettiği süre şöyle dediğini haber vermiştir:

“Ey Allahım! Senin için oruç tuttum ve senin rızkınla orucumu açıyorum (Ebu, Davud, Savm, 22)

Dârekutnî ’nin ve Taberânî ’nin elMü ’cemulKebir ’inde İbn Abbas ’tan söylenti ettikleri haber şu şekildedir: “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem iftar ettiği süre; “Ey Allahım! Senin için oruç tuttuk, senin rızkınla orucumuzu açıyoruz Onu bizden kabul et Sen işitir ve bilirsin derdi

İbnusSünnî, Muâz b Zühre ’den şöyle rivayet etmiştir: Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem; “Allaha hamd ederim O bana destek etti, oruç tuttum, rızık verdi, iftar ettim, derdi

Abdullah b Amr b elBirli ’dan da Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

“Oruçlunun iftar esnasındaki duası şudur: “Allahım! Senden her şeyi kuşatan rahmetinle günahlarımı bağışlamanı isterim

Hanefîlerin iftar sırasında okudukları duâ şöyledir:

“ Allahım senin rızân için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin rızkınla orucumu açıyorum Ramazanın yarınki günü orucuna da maksat ettim Artık benim, geçmiş ve gelecek günâhlarımı bağışla

Şâfiîlere kadar; “Allahım senin için oruç tuttum ve senin rızkınla orucumu açtım, diye duâ etmek sünnettir *

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt