Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamberimiz kadına şiddete izin vermedi?

Peygamberimiz kadına şiddete izin vermedi?
0
55

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Peygamberimiz kadına şiddete izin vermedi? kadına kuvvet sözleri Peygamber Efendimiz (sas) şefkat kahramanıdır Aile içi anlaşmazlıklarda hiçbir zaman şiddet yolunu öğütlememiştir Kur’lahzaı Kerim’in ilk müfessiri ve yorumcusu Peygamberimiz (sas)’dir Kur’an’da geçen emirleri O’ndan daha doğru ve net şekilde anlayan birini dikkate almak muhtemel değildir Öyle ise kadın vurma konusunda Peygamberimiz (sas)’in aile hayatına bir bakalım O’nun misal aile hayatında var mı böyle bir kadın dövme olayı? Efendimiz (sas)’in aile hayatında bayan dövmeyi teşvik yok, kınama sözlerini okumak mümkündür Hanımına aleyhinde baskı kullananlara, akşam yatağına alıp da birlikte yatacağı ailesini gündüz döven adamı ayıplayan ikazdan sonradan sözlerini şöyle bağlamıştır: Bana göre sizin hayırlınız, ailesine karşısında uğurlu olandır! Bundan sonra ailesine aleyhinde bahtı açık olma örneğini de şahsen kendi aile hayatında vermiştir Nitekim bir defasında Aişe validemizle bir konuda anlaşamamışlar, bambaşka düşünmüşler Aişe validemiz böylece değil şöyle, demiş Efendimiz de hayır böylece değil böyle, demiş Akla kazanç ama Efendimiz (sas) sert bir karşılık vererek hanımını susturup sonucu kendi dediği şekilde bağlamıştır Hayır, gerçek pek değildir Efendimiz’in teklifi şöyle olur: Aişe! sen öyle değildir böyledir diyorsun; ben ise hayır o kadar yok şöyle, diyorum Bu işin sonu nasıl olacak? Senin dediğin mi olacak benim dediğim mi? İstersen babanı çağır, durumu ona anlatalım, onun hakemliğine razı olalım O ne derse böylece olsun Razı mısın? Kuşkusuz! diyen Aişe validemizin babası Hz Ebu Bekir (ra) kazanç, aralarında hakem olur İşte bu sırada ibretli bir ortak konuşma geçer Efendimiz (sas): Sen mi önce anlatacaksın ben mi? diye sorar Aişe validemiz: Sen önce anlat; fakat içten anlat! deyiverir Bu içten anlat! Sözcüğü baba Hazreti Ebu Bekr’in beyninde şimşek gibi patlar ve der ama: Allah’ın Rasûlü çarpık de anlatır mı fakat böyle bir durum ileri sürüyorsun? Bundan daha sonra elini kaldırıp kızına ikaz darbesini indirmek üzere iken Efendimiz (sas)’in şefkatli gönlü razı olmazda der fakat: Ya Eba Bekir, biz seni buraya aramızda hakem olasın diye çağırdık, yoksa kızını dövesin diye yok! Böylesine haklı bir zeminde bile Efendimiz (sas)’in şefkatle doymuş kalbi, dövmeye de, dövülmeye de müsade vermemiş, rıza göstermemiştir Kendi sünnetinde, özel hayatında da asla bayan dövme örneği vermemiştir Yeniden ettiği sözü hep benzer olmuştur: Bana tarafından sizin hayırlınız, ailesine de şanslı olandır! Hayırlı oma örneğini de işte böyle dövmeye engel olarak vermiştir Ahmed Şahin ailemvakitcomtr  

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt