Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamberimiz'den örnek olaylar!..

Peygamberimiz'den örnek olaylar!..
0
72

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Peygamberimiz'den misal olaylar! peygamberimizin olayları peygamberimizin ilginç olayları peygamberlerin ilginç insanlık örneği olaylar peygamber efendimizin 1 Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) cok mutevazi idi Misafirlerine bizzat kendisi hizmet eder, ikramda bulunurdu Bir gun colden biri gelip, Kim bu insanlarin buyugu?diye sordu O sirada misafirlerine kâselerle sut dagitma hizmetinde bulunan Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) adama, Bu insanlarin buyugu bunlara hizmet edendir!buyurdu Bu sozuyle hem buyuklerin insanlara hizmet edecegini ifade etmis, ayrıca de aradigi kimsenin kendisi olduguna isarette bulunmustu Bir gezi donusunde herkes hurmalikta istirahate cekilmis dinlenirken bazilari onlara yemek yemek hazirlamak uzere harekete gecmislerdi Biri 'Ben yemek yemek yapayim', biri 'Ben su getireyim', derken biri de 'Ben de ates yakayim', deyince Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) de, 'Oyle ise ben de odun toplayayim' buyurdu Biz butun isleri yapariz, siz istirahetinize bakin deyince de verdigi karsilik soyle oldu: Bilirim fakat sizler bu hizmetleri yaparsiniz, lakin baskalari hizmet ederken ben seyirci kalmaktan uzulurum Sozunu soyle bagladi: Ben hizmet edilen degil, hizmet eden olmayi severim!Bundan daha sonra kalkip odun toplayarak kişisel olarak hizmete katildi 2 Bir gun bir sepet hurma getirip: Buyur ya Rasulallah turfanda hurma, dediler Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), Hurmalar oldu mu ama?diye sordu Hayir, olmadi; ama bizim bahcemiz sicak bir çay icinde bu yuzden ilk hurma bizde erisir Kimse yemeden size getirdik oysa en once siz yiyesiniz turfanda hurmayi Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) uzaktan oynayan cocuklari gosterdi, Goturun bu turfanda hurmalari su oynayan cocuklar yesinler Ben komsularimin yemedigini yemem Ne süre komsularimiz da hurma yemeye baslarsa iste o süre ben de gonul rahatligi icinde hurma yiyebilirimbuyurdu 3 Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) yoksullara yardim etmeyi cok severdi Tekrar bir gun ağırlama ettigi muhtaclara onceden hazirladigi yardimi sirayla dagitmis, alanlar da dagilip gitmislerdi fakat, bütün o sirada bir baska fakir uzaklardan kosarak gelip kendisine verilecek bir sey kalmadigini anlayinca uzulmustu Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) uzulen bu yoksula, Uzulmededi: Sana da bir care bulabilirizBuldugu careyi de soyle acikladi : Buradan dogruca Medine carsisina git, ihtiyaclarini satan dukkanlara gir, ne lazimsa al, sonradan da de ama: Mülk benim, borc Rasulullah'indir! Yeter fakat cocuklarini sevindir, sen de uzulme! Adam 'Olur mu boyle bir sey?' demek isteyince, Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) onu dukkanlara dogru yonlendirirken tembihini tekrarladi Unutma!dedi, Mülk benim borc Rasulullah'in, diyeceksin Mal sana, odemesi bana ait olacaktirbuyurdu 4 Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) faydali buluş ve teknolojik buluslar kim tarafindan bulunursa bulunsun sahip cikilip Muslumanlarin hizmetinde kullanilmasini israrla nasihat ederdi Bir gun bir sahabesi Sam'daki Hiristiyanlardan aldigi ici zeytinyagi doymuş bir kandili getirip mescide asmisti O gunlerde Muslumanlar Medine'de boyle bir kandili henuz yakmamislardi Gelen cemaat bunu Sam'daki Hiristiyanlardan aldigini ogrenince, 'Muslumanlarin mescidine Hiristiyan'in yaptigi kandili mi asiyorsun? Rasulullah gelince seni azarlar', demeye getirmislerdi Eksik sonradan Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) gelip dumansiz, kulsuz yanip isik veren kandili gorunce, 'Kim getirdi bunu?' diye sordu Oradakiler getireni gostererek Sam'da Hiristiyanlardan alip getirmisdediler Bunun uzerine Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) kandili getiren sahabesine tebessumle bakarak soyle dua etti: Sen bizim mescidimizi aydinlattin, Allah da senin kabrini aydinlatsin!Daha Sonra da sozlerine sunu ekledi: Insanliga faydali olan seyler muminin kaybettigi parasal gibidir Nerede ve kimde bulursa bulsun hemencecik sahip cikarak getirip Muslumanlarin istifadesine sunmalidir!  

858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt