Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

peygamberimize vahiy kaç yılında geldi

0
144

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Hz Peygambere birincil vahiy, 610 yılında Nur dağındaki Hira mağarasında geldi Hz Peygamber 40 yaşına gelmişti ancak emin bir süredir kendisine adet edindiği üzere Ramazan ayını tefekkür, ibadet ve dua ile aşmak için Hira mağarasına çekilmişti İşte bu ayda yani 610 yılının Ramazan ayında, Kadir gecesi (olasılıkla Ramazan'ın 27 gecesi) birincil vahiy geldi

610 yılı Ramazan ayının Kadir Gecesinde, ridâsına bürünüp Hira'daki mağarada düşünmeye dalmış olduğu bir sırada, bir sesin kendisini ismi ile çağırmakta olduğunu duydu Başını kaldırıp etrafına baktı; kimseyi göremedi Bu sırada her tarafı pat diye bir nûr kaplamıştı; dayanamayıp bayıldı Kendisine geldiğinde karşı vahiy meleği Cebrâil'i fark etti Melek O'na: OkuDedi Hz Muhammed (sav): Ben okuma bilmem, diye yanıt verdi Melek, Hz Muhammed (sav)'i kucaklayıp cılız bırakıncaya değin sıkdı Okudiye emrini tekrarladı Hz Muhammed (sav) yeniden: Ben okuma bilmemcevâbını verdi Melek emrini tekrarlayıp üçüncü defa Hz Peygamber (sav)'i sıktıktan sonradan elAlakSûresi'nin birincil beş âyetini okudu Yaratan Rabb'ının adıyle oku O, insanı alak'tan (aşılanmış yumurtadan) yarattı Oku, kalemle (yazmayı) öğreten, insana bilmediğini belleten Rabb'ın ebedi kerem sahibidir(ElAlak Sûresi, 15) Meleğin ardından Hz Peygamber (sav)'de bu âyetleri tekrarladı Heyecanla mağaradan çıkarak evine geldi Yolda ilerlerken gök yüzünden bir sesin: Ya Muhammed Sen Allah'ın elçisisin, Ben de Cibril'imdediğini duydu *

858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt