iltasyazilim
FD Üye
BİR GÜN, Peygamber Aleyhisselam'ın yanında oturmakta olan bir adam, önlerinden gelip geçen bir başka adam için, Resulullah'a şöyle dedi: Ey Allah'ın Resulü, ben şu geçen adamı çok seviyorumdedi
Peygamber Aleyhisselam:
Pekiyi, ona bunu söyledin mi?diye sordu
Hayır!diye cevap verdi adam
Ona bunu söylebuyurdu Resulullah
O adam da, kalkıp, geçip gidene yetişti ve:
Seni Allah için seviyorumdedi
Öteki de, kendisini sevene şöyle güzelce bir karşılık verdi:
Kendisi adına beni sevdiğin Zât (cc) da seni sevsin!
Sahabelerinden biri, Peygamber aleyhisselam'ın yanına gelerek: Ya Resulallah,dedi Kalbim katılaştı Ne duygulanabiliyor, ne de ağlayabiliyorum Tavsiyeniz nedir?Hz Peygamber ona şu tavsiyede bulundu: Bir yetimin başını okşa İçinde bir şeylerin kımıldağıdını hissedeceksin
Peygamber Aleyhisselam, torunu Hz Hasan'ı öptü Yanında, sahabelerden Akra b Habis Teymi oturmaktaydı Akra: Benim on tane evladım var, bunlardan hiç birini öpmedimdedi Peygamber Aleyhisselam kendisine baktı ve: Şefkat ve merhamet göstermeyen kimseye, Allah da, kendi rahmetini ihsan etmez, buyurdu
PEYGAMBER ALEYHİSSELAM o gün çok neşeli idi Hz Aişe validemiz, onun bu halini görünce: 'Ey Allah'ın Resulü, bana dua et!dedi
Peygamber Aleyhisselam ona şöyle dua etti:
Allah'ım Aişe'nin geçmiş, gelecek, gizli ve açık bütün günahlarını bağışla!
Hz Aişe bu duaya o kadar sevindi ki, sevincinden gülmeye başladı
Resulallah, onun böyle gülmesine hayret ederek sordu:
Ey Aişe, sana ettiğim dua seni bu kadar çok mu sevindirdi?
Hz Aşie:
Ya Resulallah, nasıl sevinmem!
Peygamber Aleyhisselam, birden ciddileşti ve:
Ya Aişe, vallahi ben bu duayı her namazdan sonra bütün ümmetim için etmekteyim!buyurdu
Peygamber Aleyhisselam:
Pekiyi, ona bunu söyledin mi?diye sordu
Hayır!diye cevap verdi adam
Ona bunu söylebuyurdu Resulullah
O adam da, kalkıp, geçip gidene yetişti ve:
Seni Allah için seviyorumdedi
Öteki de, kendisini sevene şöyle güzelce bir karşılık verdi:
Kendisi adına beni sevdiğin Zât (cc) da seni sevsin!
Sahabelerinden biri, Peygamber aleyhisselam'ın yanına gelerek: Ya Resulallah,dedi Kalbim katılaştı Ne duygulanabiliyor, ne de ağlayabiliyorum Tavsiyeniz nedir?Hz Peygamber ona şu tavsiyede bulundu: Bir yetimin başını okşa İçinde bir şeylerin kımıldağıdını hissedeceksin
Peygamber Aleyhisselam, torunu Hz Hasan'ı öptü Yanında, sahabelerden Akra b Habis Teymi oturmaktaydı Akra: Benim on tane evladım var, bunlardan hiç birini öpmedimdedi Peygamber Aleyhisselam kendisine baktı ve: Şefkat ve merhamet göstermeyen kimseye, Allah da, kendi rahmetini ihsan etmez, buyurdu
PEYGAMBER ALEYHİSSELAM o gün çok neşeli idi Hz Aişe validemiz, onun bu halini görünce: 'Ey Allah'ın Resulü, bana dua et!dedi
Peygamber Aleyhisselam ona şöyle dua etti:
Allah'ım Aişe'nin geçmiş, gelecek, gizli ve açık bütün günahlarını bağışla!
Hz Aişe bu duaya o kadar sevindi ki, sevincinden gülmeye başladı
Resulallah, onun böyle gülmesine hayret ederek sordu:
Ey Aişe, sana ettiğim dua seni bu kadar çok mu sevindirdi?
Hz Aşie:
Ya Resulallah, nasıl sevinmem!
Peygamber Aleyhisselam, birden ciddileşti ve:
Ya Aişe, vallahi ben bu duayı her namazdan sonra bütün ümmetim için etmekteyim!buyurdu