Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamberimizin iftar duası

Peygamberimizin iftar duası
0
185

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Peygamber Efendimizin iftar duası
Peygamberimizin İftarda Okuduğu Dua
imagespeygamberimiziniftarduasi5afe6d655faca

Muaz ibni Zuhre Radiyallahu Anh anlatıyor:

Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem iftar ettiği zaman şu duayı okurdu:

Allahumme leke sumtu ve ala rızkıke eftartu
(Ey Allah ’ım, Senin rızan icin oruc tuttum ve Senin rızkınla orucumu acıyorum)
(EbU Davud, Savm: 22)
Mervan ibni Salim, ibni Omer Radiyallahu Anhumadan naklediyor:

Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem orucunu acınca şoyle derdi:

Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallah Teala sevap kesinleşti
Hadisin ravisi Rezin, duanın baş kısmına “Elhamdulillah kelimesini ilave etti (Ebu Davud, Savm: 22)

Abdullah ibni Omer Radiyallahu Anhuma de iftar vakti şoyle dua ederdi:

Allah ’ım, butun kainatı kaplayan rahmetinin hakkı icin beni affet, gunahlarımı bağışla

Similar threads

Peygamberimizin İftar Duası Muaz ibni Zühre Radiyallahu Anh anlatıyor: Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: “Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.” (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
284
Peygamber Efendimizin iftar duası Peygamberimizin İftarda Okuduğu Dua Muaz ibni Zühre Radiyallâhu Anh anlatıyor: Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem iftar ettiği süre şu duayı okurdu: Allahümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartü (Ey Allah ’ım, Senin rızan için oruç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
203
Peygamber Efendimizin Yaptığı iftar duası Peygamber Efendimiz sav 'in iftar vaktinde iftar ederken okduğu dua şoyledir; Muaz İbni Zuhre ra şoyle anlatıyor Bana ulaştı ki, Resulullah sav iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: Allahumme leke sumtu ve ala rızkıke eftartuEy Allah ’ım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Oruclu İken ve iftarda Okunacak Dualar Allahumme leke sumtu ve ala rızkıke eftartu Ey Allah’ım, Senin rızan icin oruc tuttum ve Senin rızkınla orucumu acıyorum Abdullah ibni Omer Radiyallahu Anhuma de iftar vakti şoyle dua ederdi Allah’ım, butun kainatı kaplayan rahmetinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
İftar Ne İle Açılmalı ? Selman ibni Amir Radiyallahu Anh, Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellemin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “Sizden biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. çünkü hurmada bereket vardır. Eğer hurma bulamazsa, su ile açsın. Zira su temizleyicidir.”...
Cevaplar
0
Görüntüleme
213
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt