Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamberimizin iftar duası

Peygamberimizin iftar duası
0
203

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamber Efendimizin iftar duası
Peygamberimizin İftarda Okuduğu Dua

Muaz ibni Zühre Radiyallâhu Anh anlatıyor:

Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem iftar ettiği süre şu duayı okurdu:

Allahümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartü
(Ey Allah ’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum)
(Ebû Dâvud, Savm: 22)
Mervan ibni Salim, ibni Ömer Radiyallâhu Anhümadan naklediyor:

Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem orucunu açınca şöyle derdi:

Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallah Teâlâ sevap kesinleşti
Hadisin râvisi Rezin, duanın baş kısmına “Elhamdülillah kelimesini ilave etti (Ebu Dâvud, Savm: 22)

Abdullah ibni Ömer Radiyallâhu Anhümâ de iftar vakti şöyle dua ederdi:

Allah ’ım, tüm kâinatı kaplayan rahmetinin hakkı için beni affet, günahlarımı bağışla *

Similar threads

Cabir ibni Abdullah Radiyallâhu Anh, Resuli Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellemin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “Ümmetime Ramazan ayında beş şey ihsan edildi Bunlar daha önceki peygamberlerin ümmetine verilmemişti Birincisi: Ramazan ayının ilk gecesi olunca Cenabı Hak onlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Peygamberimizin İftar Duası Muaz ibni Zühre Radiyallahu Anh anlatıyor: Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: “Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.” (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
285
Peygamber Efendimizin iftar duası Peygamberimizin İftarda Okuduğu Dua imagespeygamberimiziniftarduasi5afe6d655faca Muaz ibni Zuhre Radiyallahu Anh anlatıyor: Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: Allahumme leke sumtu ve ala rızkıke...
Cevaplar
0
Görüntüleme
186
Oruçlu İken ve iftarda Okunacak Dualar Allahümme kir sumtü ve ala rızkıke eftartü Ey Allah ’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum Abdullah ibni Ömer Radiyallâhu Anhüma de iftar vakti şöyle dua ederdi Allah ’ım, tüm kâinatı kaplayan rahmetinin hakkı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Peygamber Efendimizin Yaptığı iftar duası Peygamber Efendimiz sav 'in iftar zamanında iftar ederken okduğu dua şöyledir; Muaz İbni Zühre ra şöyle anlatıyor Bana ulaştı fakat, Resulullah sav iftar ettiği vakit şu duayı okurdu: Allahümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartüEy Allah ’ım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
858,465Konular
981,157Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt