Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamberimizin İftar Duası

0
283

urgot

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
98

Muaz ibni Zühre Radiyallahu Anh anlatıyor:

Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem iftar ettiği zaman şu duayı okurdu:

“Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.”
(Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)
(Ebu Davud, Savm: 22)

Mervan ibni Salim, ibni ömer Radiyallahu Anhümadan naklediyor:

Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem orucunu açınca şöyle derdi:

“Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallah Teala sevap kesinleşti.”

Hadisin ravisi Rezin, duanın baş kısmına “Elhamdülillah” kelimesini ilave etti. (Ebu Davud, Savm: 22)

Abdullah ibni ömer Radiyallahu Anhüma de iftar vakti şöyle dua ederdi:

“Allah'ım, bütün kainatı kaplayan rahmetinin hakkı için beni affet, günahlarımı bağışla.”
Kaynak : Sorularla İslamiyet

Similar threads

Peygamber Efendimizin iftar duası Peygamberimizin İftarda Okuduğu Dua imagespeygamberimiziniftarduasi5afe6d655faca Muaz ibni Zuhre Radiyallahu Anh anlatıyor: Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: Allahumme leke sumtu ve ala rızkıke...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Peygamber Efendimizin iftar duası Peygamberimizin İftarda Okuduğu Dua Muaz ibni Zühre Radiyallâhu Anh anlatıyor: Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem iftar ettiği süre şu duayı okurdu: Allahümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartü (Ey Allah ’ım, Senin rızan için oruç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
203
İftar Ne İle Açılmalı ? Selman ibni Amir Radiyallahu Anh, Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellemin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “Sizden biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. çünkü hurmada bereket vardır. Eğer hurma bulamazsa, su ile açsın. Zira su temizleyicidir.”...
Cevaplar
0
Görüntüleme
213
Cabir ibni Abdullah Radiyallâhu Anh, Resuli Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellemin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “Ümmetime Ramazan ayında beş şey ihsan edildi Bunlar daha önceki peygamberlerin ümmetine verilmemişti Birincisi: Ramazan ayının ilk gecesi olunca Cenabı Hak onlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
İftar Vermenin Sevabı Zeyd ibni Halid el-Cüheni Radiyallahu Anh rivayet ediyor: Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur: “Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
231
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt