Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamberimiz'in iltifatları

Peygamberimiz'in iltifatları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamber Efendimiz sık sık insanların gönlünü alır, onlara iltifat ederdi Özellikle kabiliyetli, fedakâr, akıllı ve İslâmî hizmetlerde gayretli olan sahabilere yaptığı değişik iltifat dolu sözlerle onları sevindirirdi Onlar da bu iltifat sonucu çocuk gibi sevinir ve âdeta bayram ederlerdi

Hazreti Ali Efendimiz anlatıyor:

Bir gün ben, Cafer ve Zeyd, Peygamber Efendimiz’in huzuruna gittiğimizde Zeyd’e, 'Sen bizim kardeşimiz, dostumuz ve arkadaşımızsın' buyurdu

Zeyd sevincinden yerinden sıçrayarak oynaya oynaya gitti

Kardeşim Cafer’e de, 'Sen hem huy, hem vücut yapısı bakımından bana benziyorsun' buyurdu

Cafer de sevincinden Zeyd gibi sıçrayıp oynaya oynaya gitti

Ondan sonra Peygamber Efendimiz bana da, 'Sen bendensin, ben de sendenim' buyurdu

Ben de Zeyd’in arkasından sıçrayıp oynaya oynaya çıktım

Peygamberimiz değişik biçimlerde sahabîlerine iltifatlar yapardı Onlara yakınlık gösterir, gönüllerini hoş eder, sevindirirdi Bazen olur, kalkar bizzat evlerine gider, evlerini şereflendirirdi Sahabîler için dünyada bundan daha büyük bir mutluluk olmazdı

858,496Konular
982,360Mesajlar
30,218Kullanıcılar
celikssSon üye
Üst Alt