Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamberimizin Öğrettiği Tövbeler

0
197

adanali

FD Üye
Etkileşim
0
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69

Ebu Bekri's-Sıddik -radıyallahu teala anh-Hazretleri:

"-Ya Resulellah, namazın ahirinde okumak üzere bana bir dua ta'lim buyur, dedikte Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:

"Şöyle dua et:

Ya Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günah işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafur ve rahim ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhamet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halas edip cennet ve cemaline kavuştur." (Buhari, Ezan, 149, Deavat, 16;)

“Ya Rabbi Sensin ilah, Senden başka ilah yoktur, Sübhansın, bütün noksanlıklardan münezzehsin, Yücesin. Doğrusu ben kendime zulmettim, yazık ettim. Affını bekliyorum Rabbim!”

“Rabbimiz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan, muhakkak ki zi yana uğrayanlardan oluruz”

"Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affet."

Similar threads

Namazdan Sonra Dua Nasıl Yapılır? Namazdan sonra dua edilirken kişi içinden geldiği şekilde dua edebilir. Ayrıca Peygamberimizin (asm) okuduğu duaların okunması tavsiye edilir. Ebu Bekir's-Sıddik -radıyallahu teala anh-Hazretleri: "Ya Resulellah, namazın ahirinde okumak üzere bana bir dua...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
Tevbe ve İstiğfar Hâris bin Süveyd diyor ki: Abdullah ibn Mes'ud radıyallahu anh bize biri Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellemden, diğeri de kendisinden olmak üzere iki hadîs tahdîs etti Nebiyyi Ekrem'den olan hadîsi şerîfi şöyle rivâyet etti: Mü'min günâhlarını bir dağ altında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
Tevbe ve İstiğfar Hâris bin Süveyd diyor ki: Abdullah ibn Mes'ud radıyallahu anh bize biri Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellemden, diğeri de kendisinden olmak üzere iki hadîs tahdîs etti Nebiyyi Ekrem'den olan hadîsi şerîfi şöyle rivâyet etti: Mü'min günâhlarını bir dağ altında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Berat Kandilinde yapılacak ibadetler Şabanı Şerifin 15 gecesi Berat Gecesidir Bu gecede hic olmazsa bir tespih namazı kılınır Beraet gecesinde kılınması tavsiye edilen Hayır Namazı vardır 100 rekatlık bu namazı kılan kimse o sene olurse şehitlik mertebesine nail olur Namaza şoyle niyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
TÖVBE VE İSTİĞFAR DUALARI Allah Tealâ şöyle buyurmuştur: “Günâhların için mağfiret dile ve sabah akşam Rabbine hamd ederek tesbihde bulun (Sübhânellâhi ve Bihamdihi, söyle) Mü'min Sûresi: 55 Yine Allah Tealâ: “Günâhın için ve erkekkadin mü’minler için mağfiret dile, buyur*muştur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
328
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,737Kullanıcılar
ey4781Son üye
Üst Alt