Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

peygamberimizin sayısız üstünlüklerinden birkaçı 2

peygamberimizin sayısız üstünlüklerinden birkaçı 2
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
42 Sözü çok vecizdi Az kelime ile çok şey anlatırdı:
(Ameller niyetlere göredir)
(Helal haram bellidir)
(Şahidi davacı gösterir, davalıya da yemin düşer)
(Kendi için istedi ini, din kardeşi için de istemeyen, kamil mümin de ildir)
Hadisi şeriflerden ilki, ibadet, ikincisi muamelat, üçüncüsü adalet ve siyaset ilminin, dördüncüsü de, ahlak ilminin temelidir
43 Eshabının hepsi, peygamberlerden başka, bütün insanların en üstünleridir (Eshabım, enbiya hariç, cin ve insanların hepsinden üstündür) buyurdu (Bezzar)
Mescidinde kılınan bir rekat namaza, bin rekat sevap yazılır

44 Nikahla olan akrabalı ın kıyamette faydası yoktur Resulullah efendimizinki bundan müstesnadır Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, bana söz verdi ki, kızlarını aldı ım ve kızlarımı verdi im aileler, Cennette benimle beraberdir) Deylemi
(Eshabımın hanım tarafından olan akrabalarımın Cennetlik olmasını istedim Rabbim de bu iste imi kesin olarak kabul buyurdu) Hakim
(Kız alıp verdi im kimseler Cehenneme girmez) İNeccar, İAsakir, Deylemi
(Şu halde, Onun kayınpeder ve kayınbiraderlerine ve damatlarına dil uzatmaktan çok sakınmalıdır HzEbu Bekir ve HzÖmer, Hz Ebu Süfyan kayınpederleri, HzMuaviye kayınbiraderi, HzOsman ve Hz Ali damatlarıdır)

45 Onun mübarek ismini taşıyan hakiki müminler Cehenneme girmez
46 Onu sevmek farzdır (Allahü teâlâyı seven, beni sever) buyurdu Sevmenin alameti, dinine uymaktır Kur’anı kerimde, mealen, (Bana uyanı Allah sever) demesi emrolundu
47 Onun Ehli beytini sevmek vaciptir Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
(İslamın esası, beni ve Ehli beytimi sevmektir) İAsakir
(Vallahi Ehli beytimi sevmeyenin kalbine iman girmez) İAhmed
(Ehli beytime, Cehennemlikten başkası bu zetmez) İAhmed
48 Eshabının hepsini sevmek de vaciptir Allahü teâlânın, hepsinden razı oldu u Tevbe 100’de, hepsine Cenneti söz verdi i Hadid 10’da bildirildi Eshabı kiramın fazileti ve İbni Sebeciler maddesine bakınız

Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
(Eshabımı sevmek, beni sevmek; onlara düşmanlık, bana düşmanlıktır) Buhari
(Eshabım arasında fitne çıkacak, benimle olan sohbetleri hürmetine Allahü teâlâ, onları affedecektir Bu fitneye karışan, Eshabıma dil uzatan Cehenneme girecektir) Müslim
49 Muhammed aleyhisselamın ümmetinin sayısı, başka Peygamberlerin ümmetlerinin sayıları toplamından daha çoktur Onlardan daha üstün ve daha şereflidirler Cennete gireceklerin üçte ikisinin bu ümmetten olaca ı, hadisi şeriflerde bildirilmiştir

50 (Mevahibi ledünniyye)de diyor ki, (Ümmetimin dalalet üzerinde birleşmemelerini Rabbimden diledim Kabul eyledi) hadisi meşhurdur Başka bir hadisi şerifte, (Allahü teâlâ sizi üç şeyden korumuştur Bunlardan biri, dalalet üzerinde birleşmekten korumuştur İkincisi, sari bulaşıcı hastalıktan ölen, şehid sevabına kavuşur Üçüncüsü, iki salih müslüman, bir müslüman için, hayırlıdır iyi biliriz diyerek şahit olursa, o müslüman Cennete gider) buyurdu Bir hadisi şerifte, (Eshabımın ihtilafı, sizin için rahmettir) ve (Ümmetimin ihtilafı, amelde mezheplere ayrılması, rahmettir) buyurdu Onun ümmeti hakkı, do ruyu bulmak için çalışırlarken, ihtilafa düşerler Bu çalışmaları ise, rahmete sebep olur Bu hadisi şerifi iki kimse inkâr etmiştir: Biri macin, ikincisi mülhiddir Macin, dini dünya kazancına alet eden hilecidir Mülhid de, âyeti kerimelere dünya çıkarlarına göre mana vererek kâfir olan sapıktır
Yukarıdaki hadisi şerifler gösteriyor ki, (İcmai ümmet) yani, müctehid denilen âlimlerin sözbirli i, (Edillei şeriyye)dendir Yani, din bilgilerinin dört kayna ından birisidir ve dört mezhep haktır Mezhepler, müslümanlar için Allahü teâlânın rahmetidirler
51 Resulullaha verilecek sevaplar, di er Peygamberlere verilecek sevaplardan kat kat ziyadedir Makbul bir ibadet ve hayırlı bir iş işleyene verilen sevap kadar bunun hocasına da verilecektir Hocasının hocasına dört misli, onun hocasına sekiz misli, onun da hocasına onaltı misli olmak üzere, Resulullaha kadar her hocaya talebesinin iki misli sevap verilecektir Mesela, yirminci hocasına beşyüz yirmidört bin ikiyüzseksensekiz sevap verilecektir Muhammed aleyhisselama, Ümmetinin herbir işinden sevap verilecektir Muhammed aleyhisselama herbir işinden verilecek olan sevapların sayısı, bu hesaba göre düşünülürse, hepsinin miktarını Allahü teâlâdan başka kimse bilmez Selefi salihinin, sonra gelenlerden daha efdal, daha üstün oldukları bildirildi Sevap sayısı bakımından bu üstünlük meydandadır

52 Resulullahın mübarek kızları ve zevceleri, dünya kadınlarının en üstünleridir Eshabının hepsi de, Peygamberlerden başka, bütün insanların en üstünleridir Şehirleri olan Mekkei mükerreme ve sonra Medinei münevvere, yer yüzünün en kıymetli yerleridir Mescidi şerifinde kılınan bir rekat namaza, bin rekat sevabı yazılır Başka ibadetler için de böyledir Kabri ile minberi arası, Cennet bahçesidir (Öldükten sonra beni ziyaret eden, diri iken etmiş gibidir Haremeynden birinde ölen bir mümin, kıyamet günü emin olarak diriltilir) buyurdu Mekke ve Medine şehirlerine (Haremeyn) denir

53 Resulullah vefat edece i zaman, Cebrail aleyhisselam gelip, Allahü teâlâdan selam getirdi ve hatırını sordu unu söyledi Vefat edece ini bildirdi Kendisi ve ümmeti için çok müjdeler verdi Mübarek ruhunu almak için, Azrail aleyhisselam, insan şeklinde geldi İçeri girmek için izin istedi Azrail aleyhisselam başka hiç kimseden ruhunu almak için izin istememiştir
54 Kabrinin içindeki toprak, her yerden ve Kâbe’den ve Cennetlerden daha efdaldir
55 Kabrinde, bilmedi imiz bir hayat ile diridir Kabrinde Kur’anı kerim okur, namaz kılar Bütün Peygamberler de böyledir
56 Dünyanın her yerinde Resulullaha salevat okuyan müslümanları işiten melekler, kabrine gelip haber verirler Kabrini her gün binlerce melek ziyaret eder
57 Ümmetinin amelleri ve ibadetleri her sabah ve akşam kendisine gösterilir Bunları yapanları da görür Günah işleyenlerin af olması için dua eder

58 Diri iken oldu u gibi, vefatından sonra da, dünyanın her yerinde, her zaman Ona tevessül edenlerin, yani Onun hatırı ve hürmeti için isteyenlerin duasını Allahü teâlâ kabul eder
59 Kabirden ilk önce Resulullah kalkacaktır Üzerinde Cennet elbisesi bulunacaktır Burak üzerinde mahşer toplantı yerine gidecektir Elinde (livaülhamd) denilen bayrak olacaktır Peygamberler ve bütün insanlar bu bayra ın altında duracaktır Hepsi, bin sene beklemekten, çok sıkılacaklardır Önce Âdem, sonra Nuh, sonra İbrahim ve Musa ve İsa peygamberlere gidip, hesaba başlanması için şefaat etmelerini dileyeceklerdir Her biri, birer özür bildirerek, Allahü teâlâdan utandıklarını, korktuklarını söyleyecekler, şefaat edemiyeceklerdir Sonra, Resulullaha gelip yalvaracaklardır Secde edip, dua edecek ve şefaati kabul olacaktır Önce, Onun ümmetinin hesabı görülecek, önce sırattan geçecekler ve Cennete gireceklerdir Her gitti i yeri nurlandıracaklardır Fatıma “radıyallahü anha sırattan geçerken (Herkes gözlerini kapasın! Muhammed aleyhisselamın kızı geliyor) denecektir

60 Beş yerde şefaat edecektir
Birincisi (Makamı Mahmud) denilen şefaati ile, bütün insanları mahşerde beklemek azabından kurtaracaktır
İkincisi, şefaati ile, çok kimseyi hesapsız Cennete sokacaktır
Üçüncüsü, günahı çok olan müminleri Cehennemden çıkaracaktır
Dördüncüsü, sevabı ve günahı müsavi olup, (A’raf) denilen yerde bekleyenlerin Cennete gitmelerine şefaat edecektir
Beşincisi, Cennette olanların derecelerinin yükselmesine şefaat edecektir Şefaat ile hesaptan kurtardı ı yetmiş bin kimsenin her birinin şefaatleri ile de, yetmişer bin kişi hesapsız Cennete gireceklerdir
61 Allahü teâlâ, hadisi kudside, (Sen olmasaydın, hiçbir şeyi yaratmazdım) buyurmuştur (Deylemi)
62 Peygamber efendimizin, dine ait hükümlerdeki her sözü vahy iledir Böyle oldu u âyeti kerime ile sabittir (Necm 4) Resulullah efendimiz, kendisi de, (Yemin ederim ki, ben size ancak Allah’ın emretti ini emrediyor, nehyetti ini nehyediyorum) buyurmuştur (Taberani)

858,497Konular
982,554Mesajlar
30,292Kullanıcılar
Bell noSon üye
Üst Alt