Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamberimizin Ticarette Ettiği Dualar Hangi Dualardir?

Peygamberimizin Ticarette Ettiği Dualar Hangi Dualardir?
0
145

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Peygamberİmİzİn tİcarette ettİĞİ dualar hangİ dualardir?

Cevap: Peygamberimizin Ticarette Ettiği Dualar Hangi Dualardir?

Peygamber efendimizin en onemli ozelliklerinden biri de ticaretteki ahlakıdır Bu yuzden kendisine Muhammed'ul Emin ismi verilmiştir Hz Peygamber, hem satmış, hem satın almıştır, hem kiraya vermiş ve hem de kiralamıştır O'ndan bize intikal eden yalnızca peygamber olmadan once ucretle koyun surusu gutmesi ve bir yolculuğu esnasında Hz Hatice'nin malını Şam'a goturmesi olaylarıdırPeygamber efendimiz ticarette bolluk ve bereketin artması icin şu duaları ederdi:

“Ey yuce Rabbimiz! Gecimini sağlamak ve helalinden rızık elde etmek icin calışan bizlere sağlık ve afiyet icinde bir iş gunu daha ihsan eyledin Hamdolsun verdiğin bunca nimete; sağlık ve afiyete

“Ya Rab! Doğru tuccar kıyamette peygamberler, şehitler ve sıddıklar ile beraberdir mujdesine erebilmeyi, hicbir zaman doğruluktan ayrılmamayı nasip eyle Ticaretimizde alışverişimizde daima doğruluk ve guven hakim olsun Bizler helal rızık kazanma peşindeyiz Harama tevessul etmekten, kazanclarımıza haram karıştırmaktan bizleri muhafaza eyle Kimseyi aldatmadan kazanclarımızı bereketli eyle İsraftan, cimrilikten, acizlikten, tembellikten, ahlaksızlıktan, haddi aşmaktan, azgınlıktan sana sığınırım Bizleri nefsine uyarak kotuluk işleyenlerden eyleme İşlerimizi bizlere kolaylaştır, gucleştirme

Ya Rab! Kazancımıza bereket ihsan eyle Elde edeceğimiz mal ve serveti israf etmeden senin razı olacağın yerlerde kendimiz, ailemiz ve insanlık icin en hayırlı şekilde değerlendirebilmeyi nasip eyle Menkul ve gayri menkullerimizi, iş yerimizi, malımızı ve canımızı her turlu afetten, yangından, soygundan ve benzeri tehlikelerden muhafaza eyle Amin

Allahım! Hic şuphesiz ki İbrahim Peygamber seckin kulun ve yakın dostundu O yuzden Mekkelilerin bolluğa kavuşması icin yaptığı duayı kabul ettin Ben de senin seckin kulun ve son elcin olarak sana yalvarıyorum: Ne olur, Medinelileri bereket ve bolluğa kavuştur, bitki ve mahsullerini Mekkelilerin iki katı kadar arttır

Rasulullah, carşı ve pazar dolaşırken şu duayı yapardı:

“Allah'ın adıyla Allah'ım, şu pazarın ve icinde olanların hayrını, yararını senden diliyorum Onun ve icindekilerin şerrinden sana sığınıyorum Allah'ım, pazarda yalan yeminle aldatılmaktan veya zarara uğramaktan sana sığınırım

858,506Konular
983,053Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt