Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamberimizle Hakkını Arayan Ukkaşe

Peygamberimizle Hakkını Arayan Ukkaşe
0
160

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Dini hikayeler,
Peygamberimizle ilgili dini hikayeler

PEYGAMBERİMİZLE HAKKINI ARAYAN UKKAŞE
Hz Peygamber (sav) artık omrunun sayılı gunlerini yaşıyordu Altmışuc yıllık şerefli hayatını insanlara hidayet ve kurtuluş yolunu anlatmakla geciren o şanı yuce insan bir karıncayı bile incitmemiş ve incitenleri de daima uyarmıştı Fakat Allah elcilerinin de farkında olmaksızın cok ufak hatalar işleyebileceğini bildiğinden şu son anlarını yaşarken butun mu'minlerle helalleşmeyi aklından gecirdi
İşte o yuzden bir gun Bilal'den ezan okuyarak mu'minlerin camiye toplanmasını rica etti Hz Bilal'de bunu bir emir kabul ederek hemen minareye cıkıp yakıcı ve gur sesiyle ezanı şerifi okudu Ezan sesini duyar duymaz butun Mekke'li (gocmen) ve Medine(li (yerli) sahabiler birer birer camiye akın ederek her tarafını tıklım tıklım doldurdular
Sevgili Peygamberimiz (sav) sahabilere iki rekat namaz kıldırdıktan sonra minbere cıkarak once Allah'a hamdu senada bulundu, daha sonra da butun gozlerden ırmak ırmak yaşlar akıtan, butun kalpleri tirtir titreten, butun vucutları urpertiye boğan icli ve duygulu bir hutbe verdi Ve hutbesini sona erdirirken de kelimelerin ustune basa basa şoyle haykırdı
Ey mu'minler! Ben sizin Peygamberinizim Sizlere omur boyunca oğutler verdim, hidayet ve kurtuluş yolunu anlatmaya calıştım Tabii ki guc ve kuvvetine sınır olmayan Allah'ın izni ve yardımıyla Sizleri bir kardeş gibi şefkat kanatlarımın altına alarak korudum Bir baba gibi de size karşı merhametli davrandım Sizinle keder ve gaye birliği ettim
Şimdi size soruyorum Bende hakkı hukuku olan var mı? Olan hemen gelsin ve Allah hakkı icin, buyuk Kıyamet gunu hesaplaşmasından once hakkını alsın
Yaşın yaşın ağlıyan gozlerle peygamberlerini dinleyen sahabilerden hic kimse gidip de, Ey Allah'ın Rasulu! Benim sende hakkım vardemedi Sevgili Peygamberimiz (sav) aynı soruyu ikinci ve ucuncu defa tekrarlayınca sahabilerden Ukkaşe ayağa kalkarak huzuruna vardı ve, Ey Allah'ın elcisi anambabam sana feda olsun! Eğer defalarca Allah (cc) adını kullanmasaydınız huzurunuza gelip de hakkımı aramaya kalkışmayacaktımdedi ve olayı şoyle anlattı:
Ey Allah'ın elcisi! Birgun sizinle birlikte savaş ediyordum Nasılsa develerimiz yanyana geldiler Devemden inerek ozur dilemek uzere size yaklaşmıştım ki, birden kamcınızın sırtımda şakladığını duydum Ey Allah'ın Rasulu! Bunu kasten mi yaptınız yoksa devenize vururken kazara bana mı carptı? Bunu bilmiyorum
Bunun uzerine Hz Peygamber (sav) Ey Ukkaşe, Peygamberin sana kasten nasıl vurabilir? Asla!diye ozur beyan etti ve ardından Hz Bilal'e, kızı Fatıma'nın evine vararak aynı kamcıyı alıp getirmesini soyledi Bilal (ra) camiden cıkarak Hz Fatıma'nın evine doğru hızla yol almaya başladı Bir yandan da Peygamberler Peygamberinin kendi kendine ceza vermesini duşunuyordu
Kapıyı caldı; icerden Fatıma Kim o kapıya vuran?diye seslenince Bilal (ra) kendisini tanıttı ve Allah Rasulunun savaşlarda kullandığı kamcısını almaya geldiğini belirtti Fatıma:
Ey Bilal, babam kamcıyı ne yapacak?
Bilal:
Baban bu kamcıyla kendi kendisini cezalandıracak
Fatıma:
Ey Bilal, bu kamcıyla babama vurarak hakkını alacak olan kim?
Bilal:
Ukkaşe, dedi
Hz Bilal (ra) kamcıyı alır almaz doğru camiye yollandı Kamcıyı goturup Hz Peygamber'e teslim etti Peygamber de Ukkaşe'ye verdi
Tam bu sırada ayağa fırlayan Hz Ebu Bekir'le Hz Omer Ey Ukkaşe, işte biz karşınızdayız, Peygamber'in yerine bize vurun Ne olur?diyerek arkalarını donerler
Hz Peygamber:
Ey Ebu Bekir, Ey Omer, yerlerinize oturun Şuphesiz ki Yuce Allah (cc) sizin bu iyi niyetinizi mukafatsız bırakmayacaktırdiye cıkışır
Bu defa Hz Ali (ra) fırlar ve Ey Ukkaşe!der: İşte ben karşınızda hayattayım, Peygamber'e vurmanıza gonlum razı olmuyor, işte sırtım, işte karnım, istediğiniz yere dilediğiniz kadar vurun
Hz Peygamber:
Ey Ali, otur yerine! Yuce Allah (cc) senin bu iyi niyetini mukafatsız bırakmayacaktırdiye cıkışır
Hz Hasan ile Hz Huseyin:
Ey Ukkaşe, biliyorsun ki biz Allah Resulunun torunlarıyız, hakkını bizden aldığında O'ndan almış sayılırsın Ne olur bize vur?diye yalvarıp yakarırlar Hz Peygamber (sav) onlarad da:
Yerlerinize oturun, ey benim goz bebeğim torunlarımdiye cıkışır
Butun bu olanları ibretle seyreden Sevgili Peygamberimiz (sav) Ey Ukkaşe, eğer gercekten bana vurmak istiyorsan, buyur, vur!diyerek haykırdı Bunun uzerine Ukkaşe, Ey Allah'ın Resulu!dedi Siz bana vurduğunuzda ben cıplaktım Şimdi ben de size vururken cıplak kalmanızı rica ediyorum
Sevgili Peygamberimiz (sav) hic duraklamadan hemen elbisesini cıkarır ve Buyurun, hic cekinmeden dilediğiniz kadar vurundiye diretti
Durumu yakından izleyen sahabiler hıckıra hıckıra ağlamaya başlarlar ve hıckırık sesleri cami duvarlarını sarsarcasına kalınlaşırken, Ukkaşe bakar ki iki cihan guneşi Peygamberin vucudu sut gibi beyaz ve ardından Peygamberlik muhrunu taşıyan ben etrafa ışık sacmaktadır Kalkar gider sırtını doya doya operek yerine donup oturur Ardından da:
Ey Allah'ın Rasulu!der Canım sana feda olsun! Hangi kalb sana kıyabilir? Maksadım sadece o senin ışık sacan mubarek vucudunu kana kana operek, senin yuzun suyun hurmetine Rabbimin rızasını kazanmak ve Cehennem azabından kurtulmaktır
Sozun burasında ışıldayan nurani gozlerle sahabilerin suzen Sevgili Peygamberimiz (sav): Ey Mu'minler! Beni dinleyin!der Cennetlik gormek isteyen varsa, işte Ukkaşe'yi gorsun
Bunun uzerine butun muslumanlar kalkıp Ukkaşe'nin gozlerinden operek, Mujdeler olsun! Yuksek derecelere eriştin ve Peygamberimizin dostluğunu elde ettindiyerek kendisini tebrik ettiler
Allah'ım ululuk ve yucelik hakkı icin bize Sevgili Peygamberimizin şefaatını nasip et, amin