Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamberlerin En Ustunu

Peygamberlerin En Ustunu
0
128

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Peygamberlerin En Ustunu kimdir
En Ustun Peygamber

Peygamber efendimiz Hz Muhammed(sav), Peygamberlerin en ustunu ve sonuncusudur Allahu tealanın yarattığı varlıkların en şereflisi Muhammed aleyhisselamdır Her şey O'nun hurmetine yaratıldı O, Allahu tealanın resUlu, son peygamberidir Allahu teala butun peygamberlerine ismiyle hitab ettiği halde, O'na Habibim (sevgilim) diyerek hitab etmiştir Nitekim Allahu teala bir hadisi kudside: Sen olmasaydın, sen olmasaydın, hicbir şeyi yaratmazdım! buyurdu Butun mahlUkatı O'nun şerefine yaratmıştır Allahu teala kullarına razı olduğu ve beğendiği yolu gostermek icin ceşitli kavimlere zaman zaman peygamberler gondermiştir Muhammed aleyhisselamı ise son Peygamber olarak butun insanlara ve cinlere gonderdi Bunun icin Peygamberimize Hatemunnebiyyin ve HatemulEnbiya denilmiştir Her peygamber, kendi zamanında, kendi mekanında, kendi kavminin hepsinden her bakımdan ustundur Muhammed aleyhisselam ise, her zamanda, her memlekette, yani dunya yaratıldığı gunden kıyamet kopuncaya kadar, gelmiş ve gelecek butun varlıkların, her bakımdan en ustunudur Hicbir kimse hicbir bakımdan O'nun ustunde değildir Allahu teala her şeyden once Muhammed aleyhisselamın nUrunu yarattı Eshabı kiramdan Abdullah bin Cabir radıyallahu anh; Ya ResUlallah! Allahu teala her şeyden evvel neyi yaratmıştır, bana soyler misin? deyince, Sevgili Peygamberimiz şoyle buyurdu: Her şeyden evvel senin peygamberinin yani benim nUrumu kendi nUrundan yarattı O zaman ne Levh, ne Kalem, ne Cennet, ne Cehennem, ne melek, ne sema (gokyuzu), ne arz (yeryuzu), ne guneş, ne ay, ne insan, ne de cin vardı Adem aleyhisselam yaratılınca Arşı a'lada nUr ile yazılmış Ahmed ismini gordu Ya Rabbi! Bu nUr nedir? diye sorunca Allahu teala; Bu, ismi goklerde Ahmed ve yerlerde Muhammed olan senin zurriyetinden bir peygamberin nUrUdur Eğer O olmasaydı, seni yaratmazdım buyurdu Adem aleyhisselam yaratılınca alnına Muhammed aleyhisselamın nUru kondu ve o nUr onun alnında parlamaya başladı Adem aleyhisselamdan itibaren babadan oğula intikal ederek asıl sahibi Muhammed aleyhisselama ulaştı Muhammed aleyhisselam hicretten 53 sene evvel Rebiulevvel ayının on ikinci pazartesi gecesi, sabaha karşı, Mekke'de doğdu Tarihciler, bu gunun Miladi sene ile 571 senesinin nisan ayının yirmisine rastladığını soyluyor Doğmadan birkac ay once babası, altı yaşındayken de annesi vefat etti Bu sebepten Peygamber efendimize Durri Yetim (yetimlerin incisi) lakabı da verilmiştir Sekiz yaşına kadar dedesi Abdulmuttalib'in yanında kaldı Dedesi de vefat edince, amcası EbU Talib O'nu yanına aldı Yirmi beş yaşındayken Hadicetul Kubra ile evlendi Bu hanımından doğan ilk oğlunun adı Kasım idi Bundan dolayı Peygamberimize Ebu'lKasım yani Kasım'ın babası da denildi Araplarda boyle kunye ile anılmak adetti Kırk yaşında, butun insanlara ve cinne peygamber olduğu Allahu teala tarafından bildirildi Uc sene sonra herkesi imana cağırmağa başladı Elli iki yaşında mirac vukU buldu 622 yılında 53 yaşında olduğu halde, Mekke'den Medine'ye hicret etti Yirmi yedi defa muharebe yaptı 632 (H 11) senesinde rebiulevvel ayının on ikinci pazartesi gunu oğleden evvel 63 yaşında vefat etti