Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamberlerin ettiği dualar..

Peygamberlerin ettiği dualar..
0
235

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
HZ NUH
O da Ben yenik düştüm, yardım et banadiye Rabb'ine dua etti (kamer 10)

Nuh dedi ki: Rabbim Yeryüzünde hiçbir kâfir bırakma(nuh 26)

Rabbim! Beni, anamı, babamı, evime inanmış olarak gireni, inanan erkek ve kadınları bağışla; zalimlerin de yalnız helâkini artır! (nuh 28)

Nuh dedi ki; «İçyüzünü bilmediğim bir şeyi yapmanı istemekten sana sığınırım Eğer sen beni affetmez, bana merhamet etmezsen hüsrana uğrayanlardan olurum» (hud 47)

HZ İBRAHİM
İbrahim, İsmail'le birlikte Evin (Ka'be'nin) sütunlarını yükselttiğinde (ikisi şöyle dua etmişti): Rabbimiz bizden (bunu) kabul et Şüphesiz, Sen işiten ve bilensin (Bakara Suresi, 127)

Hani İbrahim: Rabbim, bu şehri bir güvenlik yeri kıl ve halkından Allah'a ve ahiret gününe inananları ürünlerle rızıklandırdemişti de
(Allah: Sadece inananları değil) inkâr edeni de az bir süre yararlandırır, sonra onu ateşin azabına uğratırım; ne kötü bir dönüştür odemişti (Bakara Suresi, 126)

Hani İbrahim: Rabbim, bana ölüleri nasıl dirilttiğini gösterdemişti (Allah ona İnanmıyor musun?deyince, Hayır (inandım), ancak kalbimin tatmin olması içindedi Öyleyse, dört kuştut Onları kendine alıştır, sonra onları (parçalayıp) her bir parçasını bir dağın üzerine bırak, sonra da onları çağır
Sana koşarak gelirler Bil ki, şüphesiz Allah, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir(Bakara Suresi, 260)

HZ LUT
Dedi ki: Rabbim, fesat çıkaran (bu) kavme karşı bana yardım et(Ankebut Suresi, 30)

HZ EYÜP
Kulumuz Eyyub'u da hatırla Hani o: Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azab dokundurdudiye Rabbine seslenmişti(Sad Suresi, 41)

Eyüp de; hani o Rabbine çağrıda bulunmuştu: Şüphesiz bu dert (ve hastalık) beni sarıverdi Sen merhametlilerin en merhametli olanısın(Enbiya Suresi, 83)

HZ YUSUF
(Yusuf) Dedi ki:Rabbim, zindan, bunların beni kendisine çağırdıkları şeyden bana daha sevimlidir Kurdukları düzeni benden uzaklaştırmazsan, onlara (korkarım) eğilim gösterir, (böylece) cahillerden olurum (Yusuf Suresi, 33)

Rabbim, Sen bana mülkten (bir pay ve onu yönetme imkanını) verdin, sözlerin yorumundan (bir bilgi) öğrettin Göklerin ve yerin Yaratıcısı,
dünyada ve ahirette benim velim SensinMüslüman olarak benim hayatıma son ver ve beni salihlerin arasına kat (Yusuf Suresi, 101)

HZ ŞUAYB
Allah bizi ondan kurtardıktan sonra, bizim tekrar sizin dininize dönmemiz Allah'a karşı yalan yere iftira düzmemiz olur Rabbimiz olan Allah'ın dilemesi dışında, ona geri dönmemiz bizim için olacak işdeğildir Rabbimiz, ilim bakımından herşeyi kuşatmıştır Biz Allah'a tevekkül ettik 'Rabbimiz, bizimle kavmimiz arasında 'Sen hak ile hüküm ver,' Sen 'hüküm verenlerin' en hayırlısısın (A'raf Suresi, 89)

HZ SÜLEYMAN
Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı ilham et ve beni rahmetinle salih kulların arasına kat(Neml Suresi, 19)

Rabbim, beni bağışla ve benden sonra hiç kimseye nasib olmayan bir mülkü bana armağan et Şüphesiz Sen, karşılıksız armağan edensin (Sad Suresi, 35)

Hz Zekeriyya
Zekeriya da; hani Rabbine çağrıda bulunmuştu: “Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın (Enbiya Suresi, 89)

Orada Zekeriya Rabbine dua etti: “Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et Doğrusu Sen, duaları işitensin dedi (Ali İmran Suresi, 38)

Hani o, Rabbine gizlice seslendiği zaman; Demişti ki: “Rabbim, şüphesiz benim kemiklerim gevşedi ve baş, yaşlılık aleviyle tutuştu; ben sana dua etmekle mutsuz olmadım
Doğrusu ben, arkamdan gelecek yakınlarım adına korkuya kapıldım, benim karım da bir kısır (kadın)dır Artık bana Kendi Katından bir yardımcı armağan et Bana mirasçı olsun
Yakup oğullarına da mirasçı olsun Rabbim, onu razı olunan kıl (Meryem Suresi, 36)

HZ YUNUS,
Balığın karnında iken pişmanlık duyan Hz Yunus, Allah’a şöyle dua etmiştir:
Senden başka ilah yoktur, Sen Yücesin, gerçekten ben zulmedenlerden oldum (Enbiya Suresi, 87)

HZ İSA
Meryem oğlu İsa: Allah'ım, Rabbimiz, bize gökten bir sofra indir, öncemiz ve sonramız için bir bayram ve Sen'den de bir belge olsun Bizi rızıklandır,
Sen rızık vericilerin en hayırlısısındemişti (Maide Suresi, 114)

HZ MUHAMMED (sav)
De ki: Ey mülkün sahibi Allah'ım, dilediğine mülkü verirsin ve dilediğinden mülkü çekipalırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alçaltırsın; hayır Senin elindedir
Gerçekten Sen, herşeye güç yetirensin(Ali İmran Suresi, 26)

Ve de ki: Rabbim şeytanın kışkırtmalarından sana sığınırım Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim(Müminun Suresi, 9798)

Ve de ki: Rabbim bağışla ve merhamet et, Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın(Müminun Suresi, 118)

HZ MUSA
Dedi ki: Rabbim, gerçekten, ben kendi nefsime zulmettim, artık beni bağışlaBöylece (Allah) onu bağışladı Şüphesiz O, bağışlayandır, esirgeyendir Dedi ki:
Rabbim, bana verdiğin nimetler adına, artık suçlu günahkarlara destekçi olmayacağım(Kasas Suresi, 1617)

Böylece oradan korku içinde (çevreyi) gözetleyerek çıkıp gitti: Rabbim, zalimler topluluğundan beni kurtardedi (Kasas Suresi, 21)

Rabbim, bana göster, Seni göreyim (A'raf Suresi, 143)

Dedi ki: Rabbim, benim göğsümü aç Bana işimi kolaylaştır Dilimden düğümü çöz; ki söyleyeceklerimi kavrasınlar Ailemden bana bir yardımcı kıl, kardeşim Harun'u Onunla arkamı kuvvetlendir Onu işimde ortak kıl, Böylece Seni çok tesbih edelim Ve Seni çok zikredelim Şüphesiz Sen bizi görüyorsun(Taha Suresi, 2535)

Dedi ki: Rabbim, gerçekten onlardan bir kişi öldürdüm, beni öldürmelerinden korkuyorum Ve kardeşim Harun; dil bakımından o benden daha düzgün konuşmaktadır, onu da benimle birlikte bir yardımcı olarak gönder, beni doğrulasın Çünkü onların beni yalanlamalarından korkuyorum(Kasas Suresi, 3334)

HZ ADEM
“Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik,eğer bizi bağışlamaz ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak ziyana uğrayacaklardan oluruz (Araf ,23)

HZ YAKUP
“Sıkıntımı, keder ve hüznümü sadece Allah’a arz ediyorum (Yusuf, 86)

Mü'minlerin duaları
« Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü’nün sahibi olan Allah’a mahsustur
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir » (Fatiha, 16)

“Rabbimiz, şüphesiz Sen kimi ateşe sokarsan, artık onu ‘hor ve aşağılık’ kılmışsındır; zulmedenlerin yardımcıları yoktur (Ali İmran, 192)

“Rabbimiz, elçilerine va’dettiklerini bize ver, kıyamet gününde de bizi ‘hor ve aşağılık’ kılma Şüphesiz Sen, va’dine muhalefet etmeyensin (Ali İmran, 194)

Ve onlar: “Rabbimiz, bize eşlerimizden ve soyumuzdan, gözün aydınlığı olacak (çocuklar) armağan et ve bizi takva sahiplerine önder kıl, diyenlerdir (Furkan, 74)

Bir de onlardan sonra gelenler, derler ki: “Rabbimiz, bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla ve kalplerimizde iman edenlere karşı bir kin bırakma Rabbimiz, gerçekten sen, çok şefkatlisin, çok esirgeyicisin (Haşr, 10)

Şüphesiz Allah en doğrusunu bilendir
(Hem insanların bilinçlenmesi hem de okulda verilen ödevlerde yardımcı olması için açtığım bi konudur)